x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gerhard Schroder rămâne membru al Partidului Social-Democrat din Germania

Gerhard Schroder rămâne membru al Partidului Social-Democrat din Germania

08 Aug 2022   •   21:05
Gerhard Schroder rămâne membru al Partidului Social-Democrat din Germania

Fostul cancelar german Gerhard Schröder poate rămâne membru al Partidului Social-Democrat (SPD), în pofida criticilor unor politicieni privind contactele acestuia cu Rusia, a stabilit o comisie a formaţiunii de centru-stânga, informează site-ul Tagesschau.de.

"Comisia de disciplină a SPD din regiunea Hanovra a decis că fostul cancelar Gerhard Schröder nu a comis nicio încălcare a regulamentului de partid", a anunţat luni organismul din cadrul Partidului Social-Democrat, aflat la guvernare în Germania. Decizia poate fi contestată în termen de două săptămâni.

Mai mulţi membri ai SPD au cerut o acţiune disciplinară împotriva lui Gerhard Schröder, din cauza colaborării cu firme din Rusia şi a apropierii de preşedintele Vladimir Putin.

Gerhard Schröder a anunţat în luna mai retragerea din funcţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere al companiei ruse Rosneft, în contextul în care o comisie parlamentară germană i-a retras unele privilegii. Comisia pentru Buget a Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, i-a retras unele privilegii fostului cancelar. Biroul din Bundestag al lui Gerhard Schröder va fi închis temporar, însă fostul cancelar, în vârstă de 78 de ani, va primi în continuare pensie specială şi va beneficia de protecţie.

×
Subiecte în articol: gerhard schröder