x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Adolescentul care a comis atacul din tren a încercat să-şi distrugă cardul SIM

Germania: Adolescentul care a comis atacul din tren a încercat să-şi distrugă cardul SIM

22 Iul 2016   •   20:35
Germania: Adolescentul care a comis atacul din tren a încercat să-şi distrugă cardul SIM

Solicitantul de azil în vârstă de 17 ani care a rănit mai mulţi pasageri de tren într-un atac cu toporul, revendicat de Stat Islamic, a încercat să distrugă cardul SIM al telefonului şi dispozitivul de stocare al telefonului mobil, relatează vineri Der Spiegel, preluat de Reuters.

Poliţia din Bavaria l-a împuşcat mortal de adolescent după ce a rănit patru cetăţeni din Hong Kong şi un localnic. Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a spus că investigaţiile au dus în primă fază la concluzia că atacatorul ar fi "un lup singuratic" care a fost radicalizat de propaganda Stat Islamic.

Der Spiegel mai scrie că tânărul ar fi încercat să folosească toporul pentru a distruge telefonul.

Citând surse de securitate, revista relatează că anchetatorii au reuşit să-i atribuie atacatorului două profile Facebook, iar informaţiile găsite pe acestea ar acoperi mai multe mii de pagini.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tobias Plate, a declarat vineri că tânărul a intrat în Germania din Austria la 29 iunie 2015, ajungând imediat în custodia poliţiei, care l-a ridicat dintr-o parcare din apropiere de graniţă pentru că nu avea paşaport.

Plate a spus că verificarea amprentelor sale în bazele de date la momentul respectiv a arătat că nu era cunoscut poliţiei.

Iniţial s-a spus că adolescentul ar fi afgan, dar Thomas de Maiziere a declarat miercuri că există indicii că el ar fi de fapt din Pakistan.

Purtătorul de cuvânt a precizat că bărbatul nu a fost intervievat aşa cum prevede procedura de azil, ceea ce le-ar fi permis autorităţilor să-i verifice accentul şi să-i testeze cunoştinţele despre locuri din ţara din care pretindea că provine.

În urma descinderii poliţiei la locuinţa sa a fost găsit un document în limba paştună, care se vorbeşte atât în Afganistan, cât şi în Pakistan.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania adolescent tren atac topor