x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania legalizează canabisul: se va cumpăra din cluburi!

Germania legalizează canabisul: se va cumpăra din cluburi!

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   06:45
Germania legalizează canabisul: se va cumpăra din cluburi!

Guvernul Germaniei a definitivat, ieri, proiectul de lege elaborat de ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, privind legalizarea consumului de canabis, urmând să fie propus spre votul Parlamentului, pe fondul criticilor unor oficiali şi specialişti.

Ministrul Lauterbach a explicat că se încearcă astfel contracararea activităţilor de pe piaţa neagră a drogurilor. „De aceea, este necesară o legalizare controlată, printr-o lege care să aibă simţul proporţiilor”, a subliniat el.

 

Criticii îl acuză pe Lauterbach că ignoră problemele de sănătate şi protecţia tinerilor. „Protejarea copiilor şi a tinerilor este o componentă centrală a proiectului legislativ. În cazul persoanelor aflate în creştere, creierul poate fi afectat permanent de consum”, a admis ministrul german al Sănătăţii.

 

Conform proiectului de lege, canabisul va fi eliminat de pe lista substanţelor interzise. Deţinerea a 25 de grame de canabis nu va fi sancţionată, iar cel mult trei plante de canabis vor putea fi cultivate. Totuşi, canabisul nu va ajunge în magazine, întrucât legislaţia Uniunii Europene interzice acest lucru. Asociaţiile care cultivă canabis îl vor putea oferi în scop recreaţional, în cantităţi de până la 25 de grame pe zi şi 50 de grame pe lună, în cluburi care vor putea avea cel mult 500 de membri.

 

De asemenea, vor fi fixate reguli suplimentare pentru şoferi. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii şi aprobării în Bundestag şi Bundesrat.

 

×
Subiecte în articol: germania canabis