x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Manifestaţie calmă pro-refugiaţi

Germania: Manifestaţie calmă pro-refugiaţi

28 Aug 2015   •   21:01
Germania: Manifestaţie calmă pro-refugiaţi

Mai multe zeci de militanţi antifascişti au sosit vineri după-amiază la centrul de refugiaţi aflat în oraşul Heidenau (est), unde există temeri privind repetarea violenţelor din partea extremei drepte după confruntările cu poliţia săptămâna trecută, relatează AFP.

După sosirea cu trenul din oraşul vecin Dresda, coloana mică de persoane a traversat centrul localităţii, cu o populaţie de 16.000 de locuitori, pentru a ajunge la clădirea în care sunt cazaţi refugiaţii, aflată la periferia unui magazin de bricolaj gol de doi ani.

Strigând ''Refugiaţii sunt bine veniţi aici !'', mulţi purtând tricouri pe care scria ''Nicio persoană nu este ilegală !'', participanţii acestei ''manifestări de bun venit'' au ajuns la un camion staţionat în faţa centrului, de unde au scos cutii de carton şi saci plini cu îmbrăcăminte, apă şi hrană pentru cei 250 de imigranţi cazaţi în clădire.

Încadraţi de poliţişti antitero, de teama unor noi confruntări cu extrema dreaptă, militanţii au amenajat două mici corturi într-o parcare vecină, au instalat o scenă pentru un concert de solidaritate şi au distribuit conţinutul pachetelor în interiorul centrului.

Sursa: Agerpres

×