x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania. Poliţia şi-a intensificat căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist de la Berlin

Germania. Poliţia şi-a intensificat căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist de la Berlin

21 Dec 2016   •   11:44
Germania. Poliţia şi-a intensificat căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist de la Berlin

Poliţia germană şi-a intensificat miercuri căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist comis luni seara într-un târg de Crăciun de la Berlin, soldat cu moartea a 12 persoane, şi a anunţat că urmăreşte mai multe piste, relatează Reuters şi AFP.

După eliberarea marţi seara a unui solicitant de azil pakistanez arestat în apropierea locului atentatului, autorităţile au avertizat că atacatorul este în libertate şi ar putea fi înarmat. Autorităţile au transmis de asemenea că deocamdată nu este clar dacă şoferul camionului care a ucis 12 persoane la Berlin a acţionat singur sau a avut complici.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul.

Preşedintele unuia dintre principalele sindicate ale poliţiştilor (BDK), Andre Schulz, a declarat marţi seara pentru postul de televiziune public german ZDF că poliţia speră să facă o nouă arestare în curând.

"Sunt încrezător că probabil mâine (miercuri) sau în viitorul apropiat vom putea prezenta un nou suspect", a declarat Andre Schulz.

El a afirmat că poliţiştii urmăresc mai multe piste şi dispun de "numeroase elemente" în anchetă pentru găsirea autorului carnagiului.

Poliţia a anunţat că examinează peste 500 de indicii, între care urme ADN găsite în camion, imagini surprinse de camerele de supraveghere şi diverse mărturii.

În plus, "toţi oamenii disponibili sunt pe teren" pentru găsirea autorului atentatului, a declarat un anchetator pentru cotidianul Bild.

Măsurile de securitate au fost întărite la Berlin şi o dezbatere are loc în ţară cu privire la necesitatea protejării locurilor publice cu borne de beton sau autorizarea militarilor să patruleze în locurile publice aşa cum este cazul în alte ţări.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania berlin atac atentat targ de craciun