x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germanii din Duisburg sunt dezamăgiţi: Unde sunt poliţiştii români?

Germanii din Duisburg sunt dezamăgiţi: Unde sunt poliţiştii români?

03 Dec 2013   •   21:42
Germanii din Duisburg sunt dezamăgiţi: Unde sunt poliţiştii români?

Autorităţile din oraşul german Duisburg au cerut ajutorul poliţiştilor din România şi Bulgaria, în căutarea unei soluţii pentru problemele de integrare ale persoanelor care provin din cele două ţări. Germanii sunt dezamăgiţi că nici un poliţist român nu a ajuns încă în Germania. "Conform anunţului făcut de autorităţile din Duisburg, la sfârşitul lunii octombrie ar fi trebuit să sosească poliţişti din România şi Bulgaria pentru a acţiona mai bine în combaterea crimei organizate, a jafurilor şi a traficului de persoane. După o lună de aşteptare încă nu s-a prezentat nici un poliţist", notează rp-online.

De la aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană în anul 2007, un număr tot mai mare de rromi afectaţi de sărăcie au sosit din aceste ţări în Germania. Duisburg este unul dintre oraşele care se luptă pentru a le face faţă, iar rezidenţii sunt la limita disperării. "Autorităţile locale şi-au pus mari speranţe în acest demers. Primarul Reinhold Spaniel s-a întâlnit cu reprezentanţii ambasadelor României şi Bulgariei la Berlin. CDU va pune ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Duisburg situaţia reală a acestui proiect", mai scrie publicaţia amintită. "În mod cert vă pot spune că încă nu au sosit colegii români şi bulgari în Duisburg. Încă sperăm că ne vor sprijini, dar nu avem o dată fixă a sosirii lor", a comentat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Duisburg, Ramon van der Maat.
Numărul de imigranţi din România şi Bulgaria care s-au stabilit in Germania, în ultimii cinci ani, s-a triplat faţă de perioada anterioară şi a ajuns la 330.000. În această situaţie, mai multe oraşe germane au cerut asistenţă financiară din partea Guvernului federal pentru a face faţă afluxului masiv de imigranţi. Germanii se tem că imigraţia dinspre România şi Bulgaria se va accentua din 2014. Oraşele Mannheim, Dortmund şi Duisburg, cu economii vulnerabile, au solicitat sprijin de la Guvern pentru a face faţă "imigraţiei sărăciei".

×