x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Glume şi înţepături între Barack Obama şi Mitt Romney. Ce şi-au spus cei doi la un dineu caritabil (VIDEO)

Glume şi înţepături între Barack Obama şi Mitt Romney. Ce şi-au spus cei doi la un dineu caritabil (VIDEO)

19 Oct 2012   •   10:41
Glume şi înţepături între Barack Obama şi Mitt Romney. Ce şi-au spus cei doi la un dineu caritabil (VIDEO)
Sursa foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Barack Obama şi Mitt Romney s-au întâlnit faţă în faţă la o gală de strângere de fonduri în New York. La palatul Waldorf Astoria din Manhattan, în faţa unui auditoriu alcătuit din celebrităţi, Obama şi Romney s-au succedat la tribuna "dineului Alfred E. Smith", eveniment la care candidaţii în cursa pentru Casa Albă sunt obligaţi să ia parte, fiind un rar moment de armistiţiu. Deşi dineul s-a desfăşurat într-o atmosferă elegantă şi relaxată, candidaţii Obama şi Romney s-au ironizat reciproc, prin remarci spumoase.

Barack Obama şi Mitt Romney au găsit, în sfârşit, un lucru asupra căruia sunt amândoi de acord: glumele la adresa vicepreşedintelui Joseph R. Biden Jr. au făcut deliciul invitaţilor de seamă.

"Cei de la comisia electorală mi-au spus: De acum înainte, de câte ori apare la TV, este o înregistrare cu mine care apare ulterior şi în care spun: Sunt Mitt Romney şi sunt de acord cu acest mesaj. Spram ca preşedintele Obama să-l aducă pe Joe Biden pentru că el râde la orice", a glumit Romney. "Campaniile pot fi extenuante şi epuizante. Preşedintele Obama şi cu mine suntem foarte norocoşi că avem pe cineva de încredere, pe care ne putem baza, care este o prezenţă liniştitoare fără de care n-am putea rezista în fiecare zi. Eu o am pe frumoasa mea soţie, Ann. El îl are pe Bill Clinton", a continuat Mitt Romney. "Mă bucur că pot lua parte la această minunată tradiţie. Desigur, mă bucur că este şi preşdintele aici. Am avut discuţii plăcute în această seară, ca şi cum dezbaterea de marţi seara n-ar fi avut loc niciodată. Totul se datorează Cardinalului Timothy. El are cea mai mare autoritate din tot New York-ul să ne facă să ne comportăm cel mai bine", a mai spus Romney, potrivit New York Times

Barack Obama a ţinut să facă haz de necaz de prestaţia slabă pe care a avut-o la prima confruntare cu Romney.

"Este a treia oară când eu şi Guvernatorul Romney ne întâlnim în ultimele zile. După cum aţi văzut, am avut mai multă energie în cea de-a doua dezbatere. M-am simţit foarte odihnit după somnul lung din prima dezbatere. Deşi se pare că mai mulţi americani s-au uitat la a doua dezbatere decât la prima. Şi eu sunt unul dintre ei. Astăzi am fost la cumpărături la câteva magazine din centru. Am înţeles că Guvernatorul Romney a fost să cumpere nişte magazine în centru", a spus Obama.

"Am învăţat multe lucruri din această experienţă. Am învăţat că există lucruri mai rele decât să uiţi să cumperi un cadou de ziua aniversării căsătoriei", a continuat preşedintele, care a sărbătorit 20 de ani de căsătorie cu soţia sa, Michelle, chiar în ziua primei dezbateri.

La rândul său, Romney, a enunţat prima regulă de care trebuie să se ţină cont în pregătirea dezbaterii, şi anume "să nu consumi alcool în cei 65 de ani dinaintea dezbaterii". Religia mormonă practicată de Romney interzice, printre alte reguli alimentare, şi consumul de alcool.

Alături de primarul multimilionar al oraşului New York, Michael Bloomberg, de guvernatorul Andrew Cuomo şi de fostul secretar de stat Henry Kissinger, Romney a încercat să-şi imagineze gândurile unui preşedinte aflat la final de mandat în faţa unei asemenea adunări: "atât de puţin timp şi atât de mult de redistribuit!", a spus Mitt, încercând să ironizeze politica de "redistribuire" a bogăţiei susţinută de democraţi şi criticată de republicani.



×