x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grădina zoologică din Paris a recuperat maimuţele scăpate şi se va redeschide sâmbătă

Grădina zoologică din Paris a recuperat maimuţele scăpate şi se va redeschide sâmbătă

27 Ian 2018   •   15:30
Grădina zoologică din Paris a recuperat maimuţele scăpate şi se va redeschide sâmbătă

Parcul Zoologic din Paris, evacuat vineri după ce aproximativ cincizeci de maimuţe, majoritatea babuini, au scăpat din cuştile lor, a anunţat sâmbătă că a recuperat toate animalele şi se va redeschide la mijlocul zilei, informează Le Figaro.

Trei exemplare care mai lipseau, două femele şi un pui, au fost recuperate la mijlocul nopţii, a declarat un purtător de cuvânt al Muzeului Naţional de Istorie Naturală într-un comunicat. Ele se aflau în interiorul zonei Grand Rocher, inaccesibilă publicului, a declarat Sophie Ferreira-Le Morvan, director adjunct al instituţiei.

Vineri, grădina zoologică a anunţat că un grup de primate şi-a părăsit incinta, dar fără să ajungă în zonele destinate vizitatorilor. Incidentul a fost raportat la sfârşitul dimineţii de un îngrijitor, care a văzut un babuin pe un culoar rezervat personalului.

Şaizeci de pompieri, douăzeci de ofiţeri de poliţie şi tot personalul parcului, adică şaizeci de oameni, au fost mobilizaţi pentru a evacua grădina zoologică şi a aduce animalele înapoi în incintele lor. Evacuarea vizitatorilor a fost organizată de poliţie şi de pompieri cu ajutorul personalului parcului, a spus instituţia. În nici un moment aceştia nu au fost ameninţaţi de aceste maimuţe puternice care, în anumite circumstanţe, pot ataca oamenii.

Grădina zoologică urmează să primească din nou vizitatori după amiază.

Se face o analiză pentru a determina circumstanţele precise ale acestui incident, a adăugat purtătorul de cuvânt.AGERPRES

×
Subiecte în articol: maimuţe gradina zoologica paris