x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Bani proveniţi din activităţi de corupţie, alocaţi sănătăţii şi educaţiei

Grecia: Bani proveniţi din activităţi de corupţie, alocaţi sănătăţii şi educaţiei

de Agerpres    |    28 Ian 2014   •   19:17
Grecia: Bani proveniţi din activităţi de corupţie, alocaţi sănătăţii şi educaţiei

O sumă de 17,6 milioane de euro, provenind din activităţi de corupţie, va permite acoperirea nevoilor urgente în materie de sănătate şi educaţie, a anunţat marţi Ministerul grec de Finanţe.

''La ordinul premierului Antonis Samaras, o primă sumă de 17,6 milioane de euro, provenind din activităţi ilegale împotriva statului, va fi redată societăţii elene, sănătăţii şi educaţiei'', se afirmă într-un comunicat al ministerului, precizând că 13 milioane de euro vor merge la sistemul de sănătate publică pentru a finanţa intervenţiile chirurgicale la persoanele care n-au asigurare de sănătate şi 4 milioane de euro sunt destinaţi nevoilor de cazare a 3.000 de studenţi cu venituri reduse şi achiziţionării de calculatoare pentru nevăzători.

Grecia, lovită de criză de patru ani, s-a lansat în lupta împotriva corupţiei, o problemă endemică a ţării. Recent, Grecia a fost zguduită de un scandal în legătură cu mita percepută de responsabili politici în cadrul unei afaceri cu contracte de armament, care a adus câteva milioane de euro în visteria ţării.

Acest scandal a ieşit la iveală după arestarea, în decembrie 2012, a fostului director-adjunct pe probleme de armament din cadrul Ministerului Apărării din perioada 1997-2000, după ce justiţia a localizat 13,7 milioane de euro pe care acesta îi ascundea într-o bancă din Singapore. El a mărturisit c-a luat mită în cadrul unor importante tranzacţii cu armament cu societăţi străine, îndeosebi din Germania, Franţa şi Rusia, iar până în prezent a returnat statului circa nouă milioane de euro.

×
Subiecte în articol: grecia coruptie grecia