x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia, PARALIZATĂ de ger şi ninsori abundente! (VIDEO)

Grecia, PARALIZATĂ de ger şi ninsori abundente! (VIDEO)

08 Ian 2015   •   13:23
Grecia, PARALIZATĂ de ger şi ninsori abundente! (VIDEO)

Multe şcoli au fost închise joi în Grecia după ce au căzut ninsori abundente în toată ţara, fiind afectate chiar şi insulele Ciclade, transmite AFP, citată de Agerpres.

După vacanţa de Crăciun, numeroase şcoli nu şi-au redeschis porţile joi în nordul şi estul Atenei, nordul şi centrul Greciei, precum şi în insulele Creta şi în arhipelagul Cicladelor, destinaţie turistică grecească de mare succes. Multe drumuri au rămas închise sau greu accesibile din cauza zăpezii şi a poleiului apărut ca urmare a unui val de frig ce afectează Grecia de luni seară. La Atena a nins şi joi dimineaţă.

În Ciclade, celebre pentru casele albe văruite, insulele Tinos şi Andros au fost cele mai afectate de zăpada care a acoperit unele plaje, a dus la izolarea câtorva sate şi a provocat întreruperi de curent electric. Potrivit presei, zăpada măsoară până la un metru în munţii din Creta.

Trei persoane au murit, una în Creta şi două pe insula Lesbos (est), din cauza intoxicaţiilor sau a incendiilor provocate de sistemul de încălzire. Una dintre victime nu mai beneficia de electricitate de un an din cauza facturilor neplătite, transmite agenţia de presă ANA.

Şi Turcia şi Orientul Apropiat sunt afectate în aceste zile de un val de frig, însoţit de ninsori., aminteşte AFP.

×