x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupul OPEC+ reduce producţia de petrol, în pofida solicitărilor SUA

Grupul OPEC+ reduce producţia de petrol, în pofida solicitărilor SUA

05 Oct 2022   •   22:05
Grupul OPEC+ reduce producţia de petrol, în pofida solicitărilor SUA

Grupul OPEC+ a decis, miercuri, reducerea semnificativă a producţiei de petrol, ceea ce va conduce la diminuarea aprovizionării pe o piaţă tensionată deja, în pofida solicitărilor Washingtonului, care a criticat decizia.

Arabia Saudită, liderul de facto al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a anunţat că reducerea cu două milioane de barili pe zi a producţiei de petrol, reprezentând 2% din volumul mondial, este necesară pentru a răspunde majorărilor dobânzilor de referinţă în Occident şi scăderii activităţilor economice.

Arabia Saudită a respins criticile că s-ar ralia acţiunilor Rusiei, naţiune care face parte din grupul OPEC+, de a genera creşterea preţurilor la produse petroliere şi a acuzat Occidentul, conform agenţiei Reuters, că este condus adesea de "aroganţa avuţiei" când critică astfel de acţiuni.

Administraţia SUA a anunţat că preşedintele Joseph Biden analizează oportunitatea de a pune la dispoziţie stocuri suplimentare de petrol din rezervele strategice pentru a obţine scăderea preţurilor.

"Preşedintele este dezamăgit de hotărârea cu perspective înguste a OPEC+ de a reduce volumul producţiei de petrol în timp ce economia mondială continuă să se confrunte cu impactul negativ al invaziei preşedintelui Putin în Ucraina", a reacţionat Casa Albă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: petrol