x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul italian a suferit o înfrângere pe tema controversatei legi privind imigranţii

Guvernul italian a suferit o înfrângere pe tema controversatei legi privind imigranţii

09 Apr 2009   •   00:00

Guvernul lui Silvio Berlusconi a suferit miercuri o înfrângere în faţa Camerei Deputaţilor, care a modificat un proiect controversat de lege, ce permitea prelungirea de la două la şase luni a reţinerii imigranţilor clandestini în centrele de identificare şi expulzare, relatează AFP.



Amendamentul opoziţiei a fost adoptat cu 232 de voturi, faţă de 225 de voturi împotrivă şi 12 abţineri, numeroşi deputaţi ai majorităţii lipsind de la şedinţă.

Lipsa de unitate a majorităţii a provocat furia formaţiunii Liga Nordului, partidul populist şi împotriva imigraţiei, care a iniţiat acest proiect de lege.

Ministrul italian al Afacerilor Interne, Roberto Maroni, un înalt oficial al acestui partid, s-a declarat "furios", afirmând că, dacă majoritatea nu restabileşte termenul de 180 de zile din textul final, "vor trebui eliberaţi la 26 aprilie 1.038 de imigranţi clandestini".

Maroni a anunţat într-o conferinţă de presă că se va întâlni joi cu premierul italian, Silvio Berlusconi, pentru a-i solicita "implicarea personală" în vederea unei noi supuneri la vot, inclusiv printr-un vot de încredere, dacă va fi necesar, înainte de 26 aprilie.

Coaliţia de dreapta a lui Silvio Berlusconi dispune de majoritatea absolută în Camera inferioară a Parlamentului italian, dar 83 dintre deputaţii săi erau absenţi în momentul votului.

Imediat după revenirea sa la putere, în mai, Silvio Berlusconi a trecut la adoptarea unei serii de măsuri controversate în cadrul luptei împotriva imigraţiei clandestine.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe