x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii Anonymous, solidari cu protestatarii din Turcia. Gruparea a anunţat atacuri cibernetice împotriva Guvernului

Hackerii Anonymous, solidari cu protestatarii din Turcia. Gruparea a anunţat atacuri cibernetice împotriva Guvernului

03 Iun 2013   •   14:49
Hackerii Anonymous, solidari cu protestatarii din Turcia. Gruparea a anunţat atacuri cibernetice împotriva Guvernului
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Gruparea de hackeri Anonymous s-a solidarizat cu oamenii care protestează în orașele din Turcia și a anunțat lansarea unor atacuri cibernetice îndreptate împotriva Guvernului de la Ankara, potrivit Mediafax. Hackerii au explicat că au ales să atace guvernul turc din cauza violențelor comise de autorități împotriva manifestanților.

"Erdogan ar trebui să înveţe din soarta preşedintelui egiptean Hosni Mubarak şi să demisioneze înainte ca situaţia să se inflameze şi mai mult", au spus cei de la Anonymous.

Gruparea a reușit deja să blocheze site-ul Monitorului Oficial turc și a anunțat noi atacuri împotriva site-ului de Internet al preşedintelui Abdullah Gül de pe Twitter, partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare (AKP) și guvernatorului Istanbulului.

Premierul Erdogan a spus, luni, că Twitter și social media per total reprezintă cel mai mare pericol pentru societatea turcă.

×