x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haos în Beirut: Mii de oameni dorm pe străzi după bombardamente

Haos în Beirut: Mii de oameni dorm pe străzi după bombardamente

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2024   •   12:20
Haos în Beirut: Mii de oameni dorm pe străzi după bombardamente
Sursa foto: Hepta/Avioanele israeliene au bombardat intens zona toată noaptea

Suburbiile sudice ale Beirutului au devenit un teatru de război, forțând mii de locuitori să-și părăsească casele și să doarmă pe străzi, în piețe publice și adăposturi improvizate. Israelul a ordonat evacuarea zonei înainte de a lansa atacuri aeriene asupra bastionului Hezbollah, potrivit AFP.

„Nici măcar nu am împachetat haine. Nu m-am gândit niciodată că vom pleca așa și ne vom trezi brusc pe străzi”, a declarat Naseef, unul dintre cei evacuați.

Avioanele israeliene au bombardat intens zona toată noaptea, lăsând în urmă fum, flăcări și clădiri dărâmate. Televiziunea Al-Manar a Hezbollah a difuzat imagini cu străzi pline de moloz și nori de fum deasupra zonei Dahiyeh.

Israelul susține că a vizat sediul central și facilitățile de armament ale Hezbollah. Atât presa israeliană, cât și cea americană au speculat că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, ar fi fost ținta atacurilor, deși o sursă apropiată grupului a declarat că acesta este „bine".

Piața Martirilor din centrul Beirutului s-a transformat într-un refugiu improvizat pentru familiile evacuate. Ezzedine, în vârstă de 55 de ani, și-a exprimat frustrarea: „Ce a făcut poporul libanez pentru a merita acest lucru? Ei vor să pornească războiul, dar ce rău am făcut noi?".

Hawra al-Husseini, în vârstă de 21 de ani, a descris noaptea ca fiind „foarte dificilă" și a adăugat: „Ne întoarcem acasă, dar suntem speriați. Este imposibil să mai trăim în această țară".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: beirut bombardament