x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haos în Mexic: un preot a fost asasinat, 19 membri ai unui cartel au fost împușcați

Haos în Mexic: un preot a fost asasinat, 19 membri ai unui cartel au fost împușcați

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   10:30
Haos în Mexic: un preot a fost asasinat, 19 membri ai unui cartel au fost împușcați
Sursa foto: Hepta

19 membri ai unui cartel din Sinaloa, Mexic, au fost împușcați în timpul unui incident. Un lider al organizației a fost arestat. Un membru de cartel din altă zonă a țării a fost arestat fiind acuzat că a omorât un preot care milita împotriva consumului de droguri.

Un schimb de focuri care avut loc lângă capitala statului mexican Sinaloa s-a soldat cu moartea a 19 membri ai unei bande. Autoritățile au anunțat că aproximativ 30 de bărbați înarmați i-au atacat pe militarii aflați lângă orașul Culiacan.

Militarii și agenții federali au ripostat Ulterior, un lider local al cartelului din Sinaloa a fost arestat, a anunțat marți, Ministerul Apărării din Mexic, potrivit Reuters. În timpul operațiunii, au fost confiscate șapte vehicule și aproape 30 de arme de foc, inclusiv mitraliere, muniție, dar și veste și căști de tip militar.

Violența a ajuns la un nivel periculos în statul de pe coasta de vest a Pacificului după arestarea lui Ismael „El Mayo" Zambada, liderul fondator al organizației din Sinaloa. La sfârșitul lunii iulie, acesta a fost transportat cu avionul pe o pistă de aterizare din SUA, lângă orașul El Paso, Texas, și a fost luat imediat în custodie de oficialii americani. Zambada, care are peste 70 de ani, a susținut că un membru al Los Chapitos, o altă facțiune a cartelului de la Sinaloa, l-a răpit și l-a dus în SUA împotriva voinței sale.

Într-un alt incident, un preot a fost împușcat mortal în statul mexican Chiapas. Martorii spun că doi bărbați pe motocicletă s-au apropiat de biserică și au deschis focul asupra preotului Marcelo Pérez. Acesta era un cunoscut militant pentru drepturile omului și desfășura o campanie împotriva consumului de droguri. Autoritățile l-au identificat și arestat pe presupusul criminal, un traficant local de droguri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mexic cartel droguri împuşcaţi