x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe HARTA luptelor de stradă din KIEV. Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina (VIDEO)

HARTA luptelor de stradă din KIEV. Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina (VIDEO)

19 Feb 2014   •   10:52
HARTA luptelor de stradă din KIEV. Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina (VIDEO)

Cel puţin 25 de oameni au murit şi peste o mie au fost răniţi în urma confruntărilor violente izbucnite ieri la Kiev, între protestatri şi poliţie.

În această dimineaţă, ciocnirile dintre protestatari şi poliţiştii antirevoltă s-au reluat în centrul Kievului, unde au sosit noi autobuze cu protestatari din regiuni din vestul ţării.

Potrivit kyivpost.com, luptele de stradă se dau în trei zone majore din Kiev. O zonă se află la intersecţia străzilor Institututska şi Shovkovychna, o alta pe strada Hrushevskoho, iar a treia este zona Parcului Mariinsky. aceste zone includ Administraţia Prezidenţială şi Rada Supremă (Parlamentul ucrainean).

În această dimineaţă, ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat că 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în confruntările violente de stradă reizbucnite marţi la Kiev între manifestanţi şi forţele de ordine.

"Au murit 25 de oameni, printre aceştia şi un jurnalist de la ziarul (ucrainean) Vesti", se arată în comunicatul ministerului, potrivit căruia circa 241 de persoane au fost spitalizate, printre acestea 79 de poliţişti şi cinci jurnalişti.

Diplomaţia rusă declara, ieri, pe fondul reizbucnirii confruntărilor la Kiev, că revenirea la violenţă în Ucraina este "rezultatul direct' al politicii occidentalilor care, 'de la începutul crizei, închid ochii la acţiunile agresive ale forţelor radicale din Ucraina, încurajând escaladarea şi provocările faţă de puterea legală".





Într-un discurs către cetăţeni, difuzat pe internet, preşedintele Viktor Ianukovici a cerut opoziţiei să se disocieze de forţele radicale, ameninţând cu urmărirea penală a liderilor opoziţiei, "care au depăşit limitele" în tentativele violente de "preluare a puterii". Ianukovici a declarat că liderii opoziţiei au 'depăşit limitele' atunci când au făcut apel ca oamenii să pună mâna pe arme şi trebuie să compară în faţa instanţei, care le va stabili pedeapsa, sau trebuie să se disocieze de radicali.

"Au depăşit limitele atunci când au chemat poporul la arme, iar aceasta este o încălcare flagrantă a legii. Cei care au încălcat legea trebuie să compară în faţa instanţei, care le va stabili pedeapsa. Nu este un capriciu al meu, este responsabilitatea mea în calitate de garant al Constituţiei pentru a asigura pacea în ţară, liniştea cetăţenilor şi echitatea justiţiei", mai spune preşedintele ucrainean.

În această dimineaţă, ciocnirile dintre protestatari şi poliţiştii antirevoltă s-au reluat în centrul Kievului, unde au sosit noi autobuze cu protestatari din regiuni din vestul ţării.

URMĂREŞTE LIVE EVENIMENTELE DIN UCRAINA


×