x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hărţuire sexuală: Statul New York atacă în justiţie studioul Weinstein

Hărţuire sexuală: Statul New York atacă în justiţie studioul Weinstein

12 Feb 2018   •   06:55
Hărţuire sexuală: Statul New York atacă în justiţie studioul Weinstein

Procurorul statului New York a anunţat că a atacat în justiţie studioul fondat de Harvey Weinstein şi pe fratele acestuia, Robert, pentru că nu şi-a protejat angajaţii în faţa hărţuirii sexuale şi intimidărilor atotputernicului producător din industria cinematografică.

 

Acţiunea intervine la patru luni de la izbucnirea scandalului Weinstein, în care peste o sută de femei l-au acuzat pe celebrul producător de hărţuire, agresiune şi viol. Mai multe presupuse victime l-au dat deja în judecată la civil, dar Harvey Weinstein nu a fost pus sub acuzare până în prezent.

În procesul iniţiat de statul New York, procurorul acuză The Weinstein Company, pe Harvey şi Robert Weinstein de încălcarea drepturilor omului, drepturilor individuale şi a dreptului muncii.

"The Weinstein Company a încălcat în repetate rânduri dreptul statului New York prin neprotejarea angajaţilor săi de o hărţuire sexuală invazivă, intimidări şi discriminare", a declarat Eric Schneiderman.

În timp ce au loc discuţii legate de cumpărarea studioului, "orice vânzare a societăţii va trebui să se asigure că victimele vor fi despăgubite, că angajaţii vor fi protejaţi pe viitor şi că nici vinovaţii direcţi, nici cei care i-au ajutat nu se vor îmbogăţi pe nedrept", mai scrie în comunicat.

Această acţiune este rezultatul a patru luni de anchetă, în cursul căreia angajaţi, cadre şi victime ale lui Harvey Weinstein au fost audiaţi, iar arhivele şi e-mailurile societăţii cercetate amănunţit, a precizat procurorul. AGERPRES

×