x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary, mai populară decât Obama

Hillary, mai populară decât Obama

16 Oct 2009   •   00:00

Peste 60 la sută din cetăţenii americani o susţin pe secretarul american de Stat, Hillary Clinton, comparativ cu 56 la sută care au opinii favorabile faţă de preşedintele Barack Obama, potrivit unui sondaj realizat de institutul Gallup, informează FoxNews în pagina electronică.



Potrivit sondajului, numărul susţinătorilor lui Clinton s-a menţinut constant de când Barack Obama şi-a preluat atribuţiile de preşedinte şi a numit-o în funcţia de secretar de Stat pe fosta sa adversară din alegerile primare din cadrul Partidului Democrat.

Cota de popularitatea a lui Barack Obama s-a diminuat treptat, înregistrând o scădere de 22 de puncte, de la 78 la sută în ianuarie.

În vreme ce Barack Obama şi-a atras critici pentru reforma sistemului de sănătate, gestionarea războiului din Afganistan şi sprijinirea constructorilor de automobile, Clinton s-a dovedit a nu fi atât de vizibilă.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-4 octombrie, înainte de acordarea Premiului Nobel pentru Pace lui Barack Obama, pe un eşantion de 1.013 de persoane şi are o marjă de eroare de patru puncte.

Potrivit institutului Gallup, rata de popularitate a lui Barack Obama a înregistrat o creştere la scurt timp după anunţul decernării premiului. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe