x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hitler stîrneşte mult interes

Hitler stîrneşte mult interes

de Sînziana Stancu    |    21 Iun 2008   •   00:00
Hitler stîrneşte mult interes

Turiştii străini le-au cerut operatorilor care le organizează vacanţele în Germania să le includă în programele vizitelor toate locurile care amintesc de Hitler

Şi după moarte fostul dictator nazist Adolf Hitler continuă să stîrnească interesul. Turiştii străini le-au cerut operatorilor care le organizează vacanţele în Germania să le includă în programele vizitelor toate locurile care amintesc de Hitler. Născut la Branau, în Austria, Hitler şi-a făcut în oraşul german München “casa” sa în 1913.

 
BERĂRIA. Un tur obişnuit al oraşului München începe cu Marienplatz, “inima” oraşului. Abia apoi turiştii interesaţi de Hitler sînt duşi în Königsplatz, unde se află vechiul sediu al Partidului Nazist, fondat de fostul dictator în 1920, înainte de a fi ales cancelar al Germaniei. Puţini ştiu, chiar şi dintre nativii din München, că Hitler şi-a ţinut primul discurs public în 1918, în faimoasa berărie Hofbrauhouse. În apropiere se afla Schellingsalon, un local unde lui Hitler îi plăcea să bea şi de unde pleca adesea fără să plătească. Cei care treceau pe-acolo cînd era el erau obligaţi să facă specificul salut “Heil Hitler!”. Cei care nu-i sufereau pe nazişti o luau pe o alee ocolitoare, Viscarde Gasse, poreclită “Aleea Evadaţilor”. Deşi germanii de astăzi nu mai înţeleg “plăcerea” turiştilor de a-şi petrece o vacanţă pe urmele unuia dintre cei mai cruzi dictatori, vizitatorii se extaziază în faţa scărilor de marmură roşie ale fostului palat al acestuia, din Königzplatz.

×
Subiecte în articol: externe hitler