x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollywood-ul şi preşedinţii SUA

Hollywood-ul şi preşedinţii SUA

04 Noi 2008   •   00:00
Hollywood-ul şi preşedinţii SUA

De la drame la pelicule fantastice, în fotoliul din Biroul Oval au ajuns actori care au realizat roluri memorabile, informează Telegraph online, preluat de Mediafax



NOU. Astfel, Josh Brolin l-a interpretat convingător pe actualul preşedinte american, George W. Bush, în producţia "W", lansată anul acesta. Democrat convins, Josh Brolin a povestit că s-a simţit ofensat când a fost abordat de regizorul Oliver Stone pentru a juca rolul lui George W. Bush în cel mai nou film al său.

Henry Fonda a fost şi el preşedinte pe marele ecran, interpretând rolul lui Abraham Lincoln, în "Tinereţea lui Lincoln", din 1939.

În "Air Force One" (1997), Harrison Ford a fost şi el ocupant al Casei Albe.

Thomas J Whitmore a fost şef de stat în "Ziua independenţei" (1996). Whitmore şi-a jucat admirabil rolul, el fiind apreciat mai ales pentru discursul prezidenţial.

NUME MARI. Nici Anthony Hopkins nu a ratat onorurile de şef de stat, el interpretându-l pe Richard Nixon în producţia "Nixon" (1995), regizată de Oliver Stone. Kevin Kline a fost preşedinte în "Dave - Preşedinte pentru o zi" (1993), o comedie care amestecă incredibilul cu irezistibilul, în momentul în care o sosie a preşedintelui este nevoită să joace permanent rolul acestuia.

"Preşedintele" Jack Nicholson a fost distribuit în acest rol când l-a interpretat pe James Dale în "Atacul marţienilor" (1996), regizat de Tim Burton şi care aduce în prim plan o invazie extraterestră, după ce extratereştrii  vin pe Pământ şi spun "Frumoasă planetă.

Michael Douglas a jucat în "Povestea unui preşedinte american" (1995), o ecranizare hollywoodiană în regia lui Rob Reiner, în care dragostea înfloreşte în Biroul Oval..

Peter Sellers a fost la Casa Albă în "Un grădinar face carieră" (1979), personajul său ajungând, dintr-un simplu grădinar, în cea mai înaltă funcţie a ierarhiei politice americane. La scurt timp după lansarea acestui film, actorul Ronald Reagan devine, în viaţa reală, preşedinte al Statelor Unite.

Nici actualul guvernator al Californiei nu a lipsit de la Casa Albă. Arnold Schwarzenegger a devenit preşedintele Schwarzenegger în "The Simpson Movie" (2007), lucru despre care mulţi susţin că nu ar fi posibil în viaţa reală.

×
Subiecte în articol: externe