x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hotel din Harkov, lovit de rachete rusești. 11 civili au fost răniți, case și mașini au fost avariate

Hotel din Harkov, lovit de rachete rusești. 11 civili au fost răniți, case și mașini au fost avariate

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   08:05
Hotel din Harkov, lovit de rachete rusești. 11 civili au fost răniți, case și mașini au fost avariate
Sursa foto: X

Două rachete rusești au lovit un hotel din al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, provocând rănirea a 11 persoane, potrivit guvernatorului regiunii, scrie BBC.

Fotografiile realizate la fața locului arată hotelul grav avariat. Guvernatorul Oleh Synehubov a declarat că printre răniți se numără și jurnaliști turci.

El a spus că două rachete au lovit hotelul miercuri seara.

Conform acestuia, unul dintre răniți, un bărbat de 35 de ani, este în stare gravă.

Primarul orașului, Ihor Terejov, citat de agenția de știri ucraineană Unian, a declarat că nu erau militari în hotel în acel moment, ci doar 30 de civili. El a spus că mai multe case și mașini din apropiere au fost, de asemenea, avariate.

Președintele Volodimir Zelenski, aflat miercuri într-o vizită în Lituania, a cerut aliaților occidentali să furnizeze mai multe arme de apărare aeriană. Națiunea baltică se numără printre cei mai fideli aliați ai Ucrainei în susținerea rezistenței Kievului la atacul rusesc.

„Sistemele de apărare aeriană sunt ceea ce ne lipsește cel mai mult. Lupta împotriva dronelor. Sunt fericit că avem acorduri cu Lituania și cu mulți alți parteneri”, a declarat el la Vilnius.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hotel rachete harkov