x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hugo Chavez a declarat că ar putea exista o tehnologie americană de "inoculare a cancerului"

Hugo Chavez a declarat că ar putea exista o tehnologie americană de "inoculare a cancerului"

de Mediafax    |    29 Dec 2011   •   07:34
Hugo Chavez a declarat că ar putea exista o tehnologie americană de "inoculare a cancerului"

Presedintele venezuelan Hugo Chavez a evocat miercuri existenta unei "tehnologii" americane de "inoculare a cancerului", la o zi dupa anuntul privind cancerul de care sufera presedintele Argentinei Cristina Kirchner, informeaza MEDIAFAX.

"Nu ar fi surprinzator ca ei sa fi dezvoltat o tehnologie pentru a inocula cancer fara ca nimeni sa stie?", a declarat Chavez referindu-se la Statele Unite, tinta recurenta a criticilor sale si, adeseori, a derapajelor verbale.

Chavez, care afirma ca si-a revenit dupa un cancer in zona pelviana de care a fost operat in iunie, a dat asigurari ca nu vrea "sa lanseze acuzatii grabite" dar a insistat asupra "ciudateniei" seriei de cancere carora le-au cazut victime presedinti si fosti presedinti sud-americani din 2009.

Presedintele argentinian a devenit, marti, dupa brazilienii Luiz Inacio "Lula" da Silva si Dilma Roussef, paraguayanul Fernando Lugo si venezuelanul Hugo Chavez, al cincilea actual sau fost sef de stat din America de Sud care a suferit de cancer in ultimii ani.

Aceasta serie neagra "este foarte dificil de explicat", a continuat liderul stangii radicale latino-americane intr-o interventie transmisa de presa publica. "Este straniu, foartre straniu", a insistat el, adaugand ca secretul va fi poate "descoperit in cursul urmatorilor 50 de ani".

Washingtonul si Caracasul intretin relatii bilaterale foarte limitate si nu au ambasadori de anul trecut.

×
Subiecte în articol: cancer hugo chavez sua cristina kirchner