x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imigranti in Franta - Fara alocatii

Imigranti in Franta - Fara alocatii

22 Noi 2005   •   00:00

Dupa 20 de zile de framantari sociale, cauzate, potrivit analistilor, de saracia si de discriminarea cu care se confrunta imigrantii din Franta, politicienii de la Paris nu au gasit altceva mai bun de facut decat sa reduca alocatiile de la bugetul de stat destinate familiilor de imigranti.

VOT STRANS. Senatul francez a adoptat, la sfarsitul saptamanii trecute, un amendament la Legea bugetului securitatii sociale pentru anul 2006, potrivit caruia zeci de mii de straini cu situatie legala, dar ai caror copii nu sunt nascuti in Franta sau care nu au venit in aceasta tara in cadrul procedurii de reintregire a familiei, ar putea fi exclusi de la plata alocatiilor.

Votul a fost totusi destul de strans. Grupul comunist a criticat dispozitia, adoptata cu 170 de voturi pentru si 158 impotriva, considerand ca "pune sub semnul intrebarii dreptul la alocatie pentru familiile de straini", iar liderul unei institutii independente a calificat amendamentul drept "un proiect discriminatoriu" si a subliniat ca ar putea avea un efect contrar incercarilor de calmare a crizei pe care o traverseaza tara.

×
Subiecte în articol: externe