x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Impaciuitor - Bazele SUA nu ameninta Rusia

Impaciuitor - Bazele SUA nu ameninta Rusia

09 Dec 2005   •   00:00
Impaciuitor - Bazele SUA nu ameninta Rusia

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, crede ca viitoarele facilitati militare americane din Romania nu trebuie sa ii ingrijoreze pe rusi.

Federatia Rusa nu are de ce sa se teama de contingentul de mici dimensiuni pe care SUA il vor disloca in Romania, este de parere noul trimis al Washingtonului la Bucuresti, Nicholas Taubman.
In prima sa conferinta de presa de la recenta sosire in Romania, Taubman a aratat ca atat Rusia, cat si SUA duc o lupta impotriva terorismului si ca acest lucru le leaga si le face sa isi inteleaga reciproc masurile de a combate amenintarile. "Cred ca rusii inteleg acest lucru, pentru ca au fost victime ale terorismului. Exact aceasta este menirea bazelor. Nu cred ca exista un punct de divergenta intre noi si rusi pe aceasta tema", a declarat ambasadorul SUA, precizand ca nu crede ca Moscova priveste un contingent american redus drept o amenintare.

VECHILE PROBLEME. Nicholas Taubman s-a referit si la prioritatile mandatului sau in Romania, mentionand cateva dintre principalele probleme cu care tara se confrunta in prezent: coruptia, sectorul privat si infrastructura.

El a precizat ca legile nu sunt de nici un folos daca nu sunt si aplicate. "Daca nu aveti magistrati agresivi, care aplica eficient legile, atunci ele nu au nici o valoare. Este nevoie de magistrati care sa aplice legi severe, sa dea pedepse severe pentru infractiuni grave", a declarat Taubman.

Acesta s-a referit si la problema adoptiilor, mentinand pozitia predecesorilor sai, care au sustinut finalizarea adoptiilor ale caror proceduri au inceput inainte de instituirea legii care restrange drastic posibilitatea strainilor de a infia copii din Romania.

×
Subiecte în articol: externe