x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NASA trimite o imprimantă 3D pe Staţia Spaţială. Maşina ar putea furniza piese, fără să mai fie nevoie de transportul lor de pe Pământ

NASA trimite o imprimantă 3D pe Staţia Spaţială. Maşina ar putea furniza piese, fără să mai fie nevoie de transportul lor de pe Pământ

04 Sep 2014   •   14:08
NASA trimite o imprimantă 3D pe Staţia Spaţială. Maşina ar putea furniza piese, fără să mai fie nevoie de transportul lor de pe Pământ

O imprimantă 3D care poate funcţiona în condiţii de imponderabilitate va fi trimisă de NASA pe Staţia Spaţială Internaţională luna aceasta.

Imprimanta, care va fi trimisă în spaţiu cu o capsulă Dragon, pe 19 septembrie, are ca scop fabricarea de piese la bordul Staţiei, eliminând astfel nevoia de a transporta piese mici cu ajutorul navetelor, un procedeu mult mai costisitor.

NASA speră că un astfel de procedeu va fi util şi în viitor, pentru eventuale misiuni de lungă durată, precum o călătorie către Marte.

Imprimantele 3D pot construi obiecte aşezând strat după strat de metal, plastic sau materiale compozite în forma unui tipar prestabilit. NASA speră ca piesele realizate pe Staţia Spaţială Internaţională să fie la fel de viabile ca cele produse pe Pământ.

"Îmi amintesc că s-a rupt vârful unei unelte în timpul unei misiuni. A trebuit să aştept următoarea navetă să îmi aducă o unealtă nouă. Acum, în loc să aştepţi să vină marfă nouă, poţi pur şi simplu să o scoţi la imprimantă", spune astronautul american T.J. Creamer, care a stat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale în perioada decembrie 2009 - iunie 2010.

Imprimanta poate construi o piesă în maximum o oră, depinzând de complexitatea obiectului. Schema pieselor ce urmează să fie construite poate fi încărcată în programul imprimantei de la bordul Staţiei sau transmisă printr-un mesaj de pe pământ. 

×
Subiecte în articol: imprimanta 3d nasa