x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În avionale japonezilor nu se mai face pipi

În avionale japonezilor nu se mai face pipi

de Sînziana Stancu    |    07 Oct 2009   •   00:00

Compania aviatică japoneză ANA (All Nippon Airways) le cere pasagerilor săi să se uşureze înainte de a se îmbarca la bordul avioanelor.

Pretenţia companiei pare cel puţin ciudată, dar ţine de ecologie. Oficialităţile ANA explică faptul că vezica urinară golită "la sol" înseamnă pasageri mai uşori, un avion mai uşor şi mai puţin combustibil consumat, toate acestea ducând la o emisie mai redusă a gazelor cu efect de seră, scrie The Independent.

Publicaţia britanică atrage atenţia tuturor celor care vor opta pentru avioanele companiei ANA să nu se mire dacă la porţile de îmbarcare ale terminalelor aeroportului îi va aştepta personalul companiei nipone, care îi va obliga să meargă la toaletă ca să-şi facă nevoile înainte de a se urca în avion. Oricum, măsura a intrat deja în vigoare, de la 1 octombrie şi va fi experimentată timp de o lună, pe 43 de curse ale companiei.

Dacă măsura va da rezultatele scontate, se va extinde pe perioadă nelimitată şi pe toate cursele companiei nipone. ANA mizează pe o reducere de 5 tone a emisiilor de carbon, într-o perioadă de 30 de zile.

×
Subiecte în articol: externe