x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Marea Britanie ziua de 8 ianuarie este supranumită ''Ziua Divorţului'' din cauza numărului mare de despărţiri după sărbători

În Marea Britanie ziua de 8 ianuarie este supranumită ''Ziua Divorţului'' din cauza numărului mare de despărţiri după sărbători

05 Ian 2018   •   20:02
În Marea Britanie ziua de 8 ianuarie este supranumită  ''Ziua Divorţului'' din cauza numărului mare de despărţiri după sărbători

Avocaţii au supranumit ziua de 8 ianuarie ''Ziua Divorţului'' ca urmare a creşterii numărului de cupluri care iau în considerare încheierea căsniciei după perioada sărbătorilor, relatează Press Association.

Experţii în relaţii de cuplu dau vina pe stresul cu care se confruntă partenerii de viaţă care încearcă să organizeze un Crăciun perfect deşi nu mai sunt fericiţi împreună.

Relate, una dintre cele mai importante organizaţii specializate în relaţii de cuplu din Marea Britanie, a constatat un vârf al apelurilor primite în ianuarie după ce problemele apărute în cadrul unei căsnicii sau a unei relaţii pe termen lung generează o situaţie de criză după Crăciun.

În luna ianuarie 2017, Relate a înregistrat o creştere cu 24% a apelurilor primite la linia telefonică pentru asistenţă în comparaţie cu o lună obişnuită, iar consilierii se aşteaptă să se înregistreze un vârf similar şi în acest an.

''Realitatea este că multe dintre apelurile pe care le primim în ianuarie sunt de la cupluri care trec deja printr-o perioadă de criză după ce tensiunile existente în relaţia lor au atins apogeul în perioada Crăciunului'', a declarat Chris Sherwood, director executiv al Relate, care a precizat că îi îndeamnă pe cei aflaţi în astfel de situaţii să caute ajutor specializat cât de curând posibil.

Potrivit unei cercetări a organizaţiei, una din zece persoane divorţate a declarat că ar fi putut salva relaţia de cuplu dacă ar fi primit sprijinul adecvat. De asemenea, una din cinci persoane care au trecut printr-un divorţ au mărturisit că le-ar fi fost mai uşor dacă ar fi beneficiat de sfaturi şi suport emoţional.

Avocata Charlotte Leyshon, specializată pe probleme familiale, a declarat că atât ea cât şi colegii săi se confruntă de obicei cu o creştere a numărului de solicitări de divorţ când se întorc la muncă în ianuarie.

În Marea Britanie, 42% dintre căsnicii se încheie prin divorţ, iar în medie o astfel de relaţie oficializată durează în prezent 12 ani.AGERPRES

×
Subiecte în articol: ziua divortului 8 ianuarie anglia