x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În plin scandal cu UE, Marea Britanie va produce vaccinul american Novavax

În plin scandal cu UE, Marea Britanie va produce vaccinul american Novavax

30 Mar 2021   •   10:54
În plin scandal cu UE, Marea Britanie va produce vaccinul american Novavax

Compania britanică de medicamente GSK va produce 60 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 devoltat de americanii de la Novavax,  care sunt destinate Regatului Unit, scrie AFP.

"GSK va sprijini fabricarea până la 60 de milioane de doze de Novavax la unitatea sa din Barnard Castle", a anunţat producătorul.

Valoarea tranzacţiei dintre cele două societăți GSK, Novavax şi guvernul britanic nu a fost dezvăluită.
"Ne-am asigurat că putem livra aceste cantităţi fără a afecta producţia celorlalte vaccinuri şi medicamente esenţiale şi fără a perturba alte colaborări ale GSK", a spus Roger Connor, responsabil al diviziei de vaccinuri.

"Am văzut recent cât de importante sunt capacităţile de producţie pe teritoriul nostru pentru vaccinuri şi este un acord fantastic. Dacă vaccinul Novavax îndeplineşte standardele ridicate de siguranţă şi eficacitate ale autorităţilor noastre de reglementare a medicamentelor, acordul va spori eforturile de vaccinare împotriva COVID-19 ale ţării în următoarele luni", a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, referindu-se la problemele cu UE din cauza tratamentului dezvoltat de AstraZeneca.

Testele asupra medicamentului dezvoltat de Novavax arată o eficiență de 89% împotriiva virusului SARS-CoV-2 dar oferă o protecție mai scăzută la tulpina sud-africană.
 

×
Subiecte în articol: gsk novavax Marea Britanie COVID