x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În sfârşit, camerista lui DSK cere bani

În sfârşit, camerista lui DSK cere bani

de Sînziana Stancu    |    09 Aug 2011   •   05:52
În sfârşit, camerista lui DSK cere bani

Nafissatou Diallo, camerista de la Hotelul Sofitel din New York, care l-a acuzat pe fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn de tentativa de viol si agresiuni sexuale, i-a intentat acum un proces civil, prin care ii cere despagubiri financiare. Luni, in fata instantei civile din New York, avocatul lui Diallo a depus o actiune prin care clienta sa se plange de "agresiune violenta si sadica" exercitata asupra ei de DSK.

In noua actiune, reclamanta re­ia o parte din relatarile mentio­nate in plangerea penala, in urma ca­reia lui DSK i s-a deschis proces si a fost arestat la inceput. "Crezand ca beneficiaza de imunitate, acuza­tul Strauss-Kahn a agresat-o sexual pe doamna Diallo, in mod in­ten­ti­o­nal, brutal si violent", repeta avocatul femeii, Kenneth Thompson. Aceasta noua plangere a fost depusa la Tribunalul din Bronx, cartier din New York sub jurisdictia caruia in­tra reclamanta.

De altfel, Thompson anuntase in data de 28 iulie ca ii va in­tenta lui DSK si un proces civil, "in curand", mai ales ca pe "ta­ra­mul" penal acuzatul incearca sa traga de timp pentru a strange cat mai multe dovezi care sa-l disculpe, scrie Le Monde. Avocatii lui DSK au amanat de doua ori procesul cli­en­tului lor din aceste motive. Ei in­cearca sa-l convinga pe procurorul statului New York, Cyrus Vance, care instrumenteaza dosarul penal al lui DSK sa inchida acest dosar, in­vocand tot felul de probe care, dupa parerea lor, ar dovedi nevinovatia acu­zatului. Numai ca nici "tabara ad­versa" nu s-a lasat mai prejos, aducand "contradovezi", care ar putea acum sa le dea peste cap planurile aparatorilor acuzatului, de a-l scoate definitiv de sub urmarire penala.

Astfel, in cauza este o con­versatie telefonica avuta de Diallo cu un fost prieten, traficant de dro­guri, aflat in detentie, in Arizona. "Nu te ingrijora. Barbatul asta are multi bani, stiu ce fac", i-ar fi spus Diallo detinutului. Dar dupa ce avo­catii lui DSK prezentasera dovada in felul acesta, avocatul lui Diallo a afirmat ca "unele lucruri au fost amestecate in acest citat", din cauza unei traduceri incorecte a inregis­trarii, iar anchetatorii au confirmat acest lucru.

Urmatoarea audiere a lui DSK in procesul penal este prevazuta la 23 august. Cu aceasta ocazie, Parchetul din Manhattan ar putea decide abandonarea acuzatiilor.

In acest caz, ar ramane doar pro­­cedura civila, prin care acuza­toa­rea poate sa-i ceara despagubiri ba­nesti, dar si riscul ca Strauss-Kahn sa sufere un proces dificil in fa­ta unui tribunal din Bronx, daca nu negociaza un acord prin in­ter­me­diul avocatilor sai.

×