x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Înalţi magistraţi belgieni suspectaţi de corupţie

Înalţi magistraţi belgieni suspectaţi de corupţie

13 Aug 2009   •   00:00

Poliţia judiciară belgiană suspectează înalţi magistraţi ai regatului că au pus la punct un sistem de corupere şi de fals în acte, şi-şi exprimă preocuparea în legătură cu posibile obstacole în calea anchetei sale, relatează cotidianul flamand De Tijd.



Dacă acest dosar, ţinut "ascuns de public ani de zile, izbucneşte într-o zi, consecinţele pentru credibilitatea magistraturii vor fi incalculabile", explică ziarul, citând "surse informate". De ce să se clarifice unele din principalele dosare economico-judiciare din ultimii ani din Belgia, precum falimentul răsunător al companiei aeriene Sabena în 2001 sau saga achiziţionării de către BNP Paribas al activităţilor belgiene ale grupului financiar Fortis, adaugă cotidianul olandofon.

În afară de aceasta, afirmă ziarul, poliţia judiciară suspectează Parchetul din Bruxelles şi pe cel al Curţii de Casaţie că vor să obstrucţioneze ancheta sa pentru a-i proteja pe aceşti magistraţi, care depind îndeosebi de Curtea de Apel. Prin urmare, poliţia a sesizat Ministerul de Justiţie, adaugă De Tijd.

"Ministrul justiţiei, Stefaan De Clerck, confirmă faptul că a primit o scrisoare din partea poliţiei judiciare federale de la Bruxelles în legătură cu acest subiect" şi "a însărcinat autoritatea judiciară competentă cu ancheta şi cu verificarea datelor conţinute în scrisoare. Ministrul va urmări cu atenţie derularea acestui dosar. Deoarece ancheta este în curs de desfăşurare, nu poate fi făcută nici o declaraţie", a indicat joi într-un comunicat purtătorul de cuvânt al ministrului.

×
Subiecte în articol: externe