x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu de padure devastator - Blocati in Halkidiki

Incendiu de padure devastator - Blocati in Halkidiki

22 Aug 2006   •   00:00
Incendiu de padure devastator - Blocati in Halkidiki

Zeci de mii de turisti aflati in cunoscuta statiune turistica Halkidiki din Grecia erau ieri seara blocati dupa izbucnirea unui urias incendiu de padure. Halkidiki este o binecunoscuta statiune turistica din nord-estul Greciei, care are mare cautare la turistii romani. Anual, mii de romani viziteaza aceasta statiune.

IN ASTEPTARE. Ieri seara, dupa o furtuna violenta, padurea din apropierea statiunii s-a aprins ca o torta de la un fulger, potrivit ziaristului roman Bogdan Ficeac, de la Romania libera, care se afla in concediu in Halkidiki si a fost contactat de Realitatea TV. Pentru ca padurea este aproape de statiune, turistii au ramas blocati in interiorul orasului, in vreme ce autoritatile se luptau cu flacarile. Nu s-a decretat pentru moment evacuarea, potrivit sefului echipelor de pompieri, Andreas Kois.

Si in alte regiuni din Grecia au fost inregistrate incendii. In sudul Peloponezului si in insula Zante, pompierii s-au luptat toata ziua cu incendii de proportii. Autoritatile din Grecia sunt in alerta de cateva zile, dupa ce temperaturile au depasit pragul de 40 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: externe