x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu devastator la un azil de bătrâni din Rusia

Incendiu devastator la un azil de bătrâni din Rusia

de Corina Andriuta    |    30 Aug 2010   •   00:00
Incendiu devastator la un azil de bătrâni din Rusia

Un incendiu s-a produs în această dimineaţă, la un azil de bătrâni din regiunea Tver, Rusia. Conform topnews.ru, care citează un oficial al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, flăcările au ucis nouă bătrâni, un altul fiind internat în stare critică



În sanatoriul de bătrâni erau internate, la ora incendiului, circa 500 de persoane, 480 fiind evacuate în timpul intervenţiei pompierilor. Acesta s-a produs în oraşul Vişini Volociok, la ora 01.05 GMT, 4.05 - ora României. Conform ISU rus, în doar 25 de minute incendiul a fost stins de pompieri.


Primele indicii spun că incendiul s-a produs chiar în camera în care au fost găsite decedate cele nouă persoane, p+rin axfixie, precum şi persoana dusă la spital. Încendiul se adaugă unei serii de alte incendii soldate cu victime care au avut loc în ultimii ani în instituţii publice din Rusia.

Alte tragedii:

- 23 de persoane au murit în ianuarie 2009, în incendiul declanşat la un azil de bătrâni din republica Komi, în nordul Rusiei.

- Patru persoane în vârstă şi-au pierdut viaţa în august 2008, într-un alt incendiu la un azil de bătrâni din Şcebekino, oraş rus situat în apropierea frontierei cu Ucraina.

- Cel puţin 30 de persoane au murit după ce un azil de bătrâni din regiunea Tula, în noiembrie 2007, la 200 de kilometri de Moscova, a luat foc.

- 45 de femei au decedat într-un incendiu,în decembrie 2006, probabil provocat, la un centru de dezintoxicare pentru dependenţii de droguri, în Moscova.

×
Subiecte în articol: observator