x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu „fără precedent” în California. 10 persoane și-au pierdut viața

Incendiu „fără precedent” în California. 10 persoane și-au pierdut viața

10 Oct 2017   •   09:30
Incendiu „fără precedent” în California. 10 persoane și-au pierdut viața

10 persoane au murit în nordul Californien în urma a ceea ce autoritățile au numit un incendiu „fără precedent”, care a distrus până acum 1,500 de clădiri și a devastat părți mari ale ținuturilor viticole. Incendiul a izbucnit duminică seara, relatează The Guardian.

Purtătoarea de cuvânt a pompierilor din California, Amy Head, a confirmat numărul persoanelor decedate, luni. „Avem adesea mai multe incendii în desfășurare, dar acum majoritatea au început în același interval de timp, în același moment al nopții – este fără precedent”, a spus Amy Head. „Urăsc să folosesc acest cuvânt, deoarece a fost folosit foarte mult în ultima vreme din cauza modului în care au fost incendiile în ultimii ani, dar este adevărat – au fost o mulțime de stricăciuni.”

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a declarat stare de urgență în cele opt comitate din nordul Californiei: Butte, Lake, Mendocino, Napa, Nevada, Orange, Sonoma și Yuba.

Nouă dintre decese au avut loc în Napa și Sonoma, în timp ce al zecelea deces a avut loc mult mai în nord, în Mendocino, potrivit autorităților.

Incendiul, care a izbucnit luni, a obligat rezidenții să își părăsească casele, În jur de 20.000 de persoane au fost evacuate, inclusiv sute de bătrâni de la centrele locale de ajutorare. Cartiere întregi și un parc cu rulote din orașul Santa Rosa au ars complet, la fel și un hotel Hilton.

Oficialii au declarat că vânturile puternice îngreunează eforturile pompierilor din regiunea aflată la 225 de kilometri de San Francisco.

×
Subiecte în articol: california incendiu