x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incestul rămâne ilegal în Germania, a hotărât Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Legea fusese contestată de un cuplu frate-soră

Incestul rămâne ilegal în Germania, a hotărât Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Legea fusese contestată de un cuplu frate-soră

de Dan Radu    |    12 Apr 2012   •   16:03
Incestul rămâne ilegal în Germania, a hotărât Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Legea fusese contestată de un cuplu frate-soră

Unui frate si unei surori din Germania, care sunt implicati intr-o relatie incestuasa, nu li s-au violat drepturile, dupa ce barbatul a fost condamnat la inchisoare, a decis Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, care a hotarat ca statul german are dreptul de a incrimina incestul.

Patrick Stuebing, din Leipzig, a sustinut ca atat el, cat si sora sa au dreptul de a-si intemeia o familie impreuna, acuzand statul german ca i-a violat drepturile dupa ce l-a condamnat la 14 luni de inchisoare, in 2005.

Stuebing si sora sa, Susan Karolewski, au facut patru copii impreuna, dintre care doi s-au nascut cu handicap. Susan Karolewski nu a fost condamnata, pentru ca sufera la randul ei de un handicap mental.

Patrick Stuebing isi dorea ca legea sa fie schimbata in Germania dupa modelul francez, turc sau japonez, unde incestul intre adulti care consimt sa aiba o relatie nu este incriminat.

Stuebing, nascut in 1976, a crescut la o casa de copii, fiind adoptat la varsta de trei ani. Acesta si-a cunoscut sora abia cand a implinit 18 ani si a putut lua legatura cu rudele sale de sange.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a sustinut ca incestul poate fi incriminat "pentru a proteja casnicia si familia", adaugand in hotarare ca "relatiile incestuase prezinta un risc crescut de nastere a unor copii cu handicap".

Avocatii cuplului a sustinut, insa, ca riscuri similare apar si in cazul persoanelor handicapate sau ale femeilor in varsta care fac copii, in cazul acestora neexistand o lege care sa-i impiedice sa se reproduca.

×
Subiecte în articol: lege incest