x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India condamnă uciderea civililor din Bucea și vrea o anchetă independentă

India condamnă uciderea civililor din Bucea și vrea o anchetă independentă

06 Apr 2022   •   17:00
India condamnă uciderea civililor din Bucea și vrea o anchetă independentă
Sursa foto: Hepta

India condamnă „fără echivoc" uciderea civililor din Bucea și vrea organizarea unei anchete independente.

„Rapoartele recente privind uciderea civililor din Bucea sunt profund îngrijorătoare. Condamnăm fără echivoc aceste omoruri și susținem apelul pentru o anchetă independentă", a declarat TS Tirumurti, reprezentantul permanent al Indiei la ONU, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate.

Analiștii politici susțin că solicitarea arată o ușoară schimbare de poziție din partea Indiei, care a fost presată de Occident să condamne invazia Rusiei dar a refuzat.

Până în prezent, India s-a abținut de la votarea rezoluțiilor Adunării Generale ONU care condamnă invazia rusă și a încercat să echilibreze legăturile sale cu Moscova, solicitând în același timp încetarea violențelor.

Chiar înainte ca Tirumurti să-și țină discursul, secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit la telefon cu ministrul indian de externe S. Jaishankar.

De asemenea, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a cerut anterior Indiei „să se gândească la poziția pe care dorește să o aibă atunci când cărțile de istorie vor fi scrise".

×
Subiecte în articol: india bucea