x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India: Un elefant care a omorât 15 persoane, căutat de echipe de rangeri care au primit permisiunea să-l ucidă

India: Un elefant care a omorât 15 persoane, căutat de echipe de rangeri care au primit permisiunea să-l ucidă

11 Aug 2017   •   18:40
India: Un elefant care a omorât 15 persoane, căutat de echipe de rangeri care au primit permisiunea să-l ucidă

Echipe de rangeri şi vânători patrulează în estul Indiei pentru a localiza şi ucide un elefant care a comis acte de violenţă în urma cărora 15 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele luni, informează vineri DPA. 

Autorităţile din domeniul silvic au semnat joi ordinul pentru uciderea elefantului care a omorât patru persoane în Bihar, în luna martie, apoi a traversat în statul vecin Jharkhand unde a făcut alte 11 victime. 

''Elefantul a băgat spaima în sufletele oamenilor de aici'', a declarat vineri directorul pentru protecţia fondului forestier şi cinegetic, Lal Ratnakar Singh. ''Mai multe sate şi aşezări mici din zona deluroasă au fost părăsite după ce a ucis doi oameni în ultimele patru zile'', a spus acesta într-un interviu telefonic pentru sursa citată. 

''Echipe formate din 50 de persoane, inclusiv şase vânători specializaţi, au pornit pe urmele elefantului. Acesta a fost văzut noaptea trecută aşa că nu va dura mult până ce echipele noastre îl vor întâlni'', a adăugat Singh. 

Posibilitatea ca elefantul să fie lăsat în viaţă după capturare a fost respinsă de departamentul silvic, în cadrul unor discuţii recente. Singh a susţinut că tranchilizarea elefantului ar fi riscantă din cauza temperamentului său agresiv şi a condiţiilor de vizibilitate redusă din pădure. 

''Împuşcarea elefantului cu săgeţi cu tranchilizant ar putea să-l agite şi mai mult. El i-ar putea ataca orbeşte pe oamenii noştri sau pe săteni ridicând şi mai mult nivelul de periculozitate şi sporind posibilitatea de a exista şi mai multe victime şi pagube materiale'', a spus acesta adăugând că sedativul şi-ar face efectul în circa 30 de minute. 

Atacurile elefanţilor sălbatici sunt evenimente obişnuite în India, iar rapoartele guvernamentale arată că peste 300 de persoane îşi pierd viaţa anual din cauza acestor animale. Mulţi dintre elefanţii care se apropie de zonele agricole sfârşesc prin a fi ucişi de localnicii furioşi din cauza distrugerii culturilor valoroase, precizează sursa citată.AGERPRES

×