x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Iun 2008   •   00:00

O valiză cu 1,2 milioane de dolari (975.000 de euro) a fost abandonată pe aeroportul internaţional Eldorado, din Bogota, relatează AFP

MILION ABANDONAT. O valiză cu 1,2 milioane de dolari (975.000 de euro) a fost abandonată pe aeroportul internaţional Eldorado, din Bogota, relatează AFP. Valiza avea interiorul special casetat, astfel încît să camuflaze bancnotele, majoritatea de 100 de dolari. Legea columbiană le inter­zi­ce transportul peste graniţă a mai mult de 10.000 de dolari li­chi­zi atît cetăţenilor columbieni, cît şi celor străini. Banii ar fi putut pro­veni, cel mai probabil, din traficul cu stupefiante, după cum au afirmat surse din poliţia columbiană.


BILANŢ. Cifra oficială a victimelor cutremurului devastator din China de la 12 mai a ajuns la 69.016 morţi şi 18.830 de dispăruţi, după cum arată un comunicat al Guvernului de la Beijing. Potrivit aceluiaşi bilanţ difuzat ieri, numărul persoanelor sinistrate a depăşit 15 milioane.


PRINŢ VS TRAFICANŢI. Prinţul William, al doilea moşte­nitor în linie dreaptă la tronul Marii Britanii, pleacă astăzi într-o misiune de două luni în Caraibe, împreună cu o unitate a Marinei Regale care luptă împotriva traficanţilor de droguri. Potrivit unor surse din Marina Regală, sublocotenentul de Wales, care îşi va desăvîrşi pregătirea militară în Royal Air Force, va trebui să facă mai întîi un stagiu în marină. El va învăţa să navigheze, timp de cinci săptămîni, pe vasul Iron Duke, participînd şi la operaţiuni împotriva trafi­canţilor de droguri din regiune.
 

AVERTISMENT: Toleranţă zero
Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, membru al mişcării populiste şi antiimigraţie Liga Nordului, le-a promis concetăţenilor săi “toleranţă zero” faţă de imigraţii clandestini. “Sîntem acuzaţi că am devenit o ţară rasistă şi xenofobă. Sînt minciunile celor care nu acceptă că, împreună cu noi la guvernare, muzica s-a schimbat”, le-a spus Maroni simpatizanţilor Ligii Nordului, prezenţi ieri la reuniunea tradiţională anuală la Pontida, în nordul ţării. “Toleranţa zero este obiectivul nostru şi vă promit că îl vom îndeplini”, a adăugat Maroni destul de convingător. În urmă cu zece zile, guvernul lui Silvio Berlusconi a decis adoptarea unei noi legislaţii privind imigraţia, prin introducerea unui delict de imigraţie clandestină, cu prevederi de expulzare mult facilitate şi cu prelungirea perioadei de reţinere în centre pentru imigranţi, pînă la 18 luni.
 

REFERENDUM:Elveţienii, îngăduitori
Referendumul privind înăsprirea condiţiilor de naturalizare ale imigraţilor din Elveţia a dat peste nas dreptei populiste, care le-a propus. Alegătorii au respins cele trei propuneri ale Uniunii Democratice de Centru (dreapta populistă), care vizau măsuri mai dure, precum şi prelungirea perioadei de acordare a cetăţeniei elveţiene – şi aşa destul de lungă − străinilor care vor să se stabilească definitiv în Elveţia. Dintre cele 26 de cantoane, numai unul s-a pronunţat în favoarea măsurilor propuse de dreapta populistă. Elveţienii resping pentru a treia oară un referendum de acest gen.

 

×
Subiecte în articol: externe