x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Iun 2008   •   00:00

5 iunie 2008: Un parlametar kazah a propus schimbarea numelui capitalei Kazahstanului din Astana în Nursultan, în cinstea preşedintelui Nursultan Nazarbaev, in­for­mea­ză Rompres, citînd Kazakhstan Today

CAPITALA, DUPĂ PREŞEDINTE. Un parlametar kazah a propus schimbarea numelui capitalei Kazahstanului din Astana în Nursultan, în cinstea preşedintelui Nursultan Nazarbaev, in­for­mea­ză Rompres, citînd Kazakhstan Today. “Pre­şe­din­tele nostru a fost şi con­du­cător de lucrări de şan­tier, şi tată, a controlat cu stricteţe construcţia fie­că­rui bloc şi fiecărei străzi din Astana”, a spus parlamentarul, în sprjinul iniţiativei sale. În mai 2007, Parlamentul kazah a amendat Constituţia, pentru a-i permite lui Nazarbaev să fie ales preşedinte de cîte ori îşi doreşte.

 
MAREA NEAGRĂ – DEZBATERE. Situaţia din Republica Moldova şi conflictul transnistrean; se­cu­ritatea energetică şi protecţia infrastructurilor cri­tice; miza hidrocarburilor în regiune – acestea au fost doar cîteva dintre su­biec­tele abordate la dezbaterea pe tematica geopolitică a Mării Negre, organizată marţi de Ambasada Ro­mâ­niei la Paris. La dezbatere au luat parte personalităţi din mediul academic fran­cez, cercetători din institute europene în domeniul geo­po­liticii şi relaţiilor internaţionale, înalţi funcţionari din ministerele franceze, reprezentanţi ai marilor companii cu interese în domeniul energiei (Gaz de France, Total France).

 
FEMEILE EUROPEI. Românca ce va fi desemnată drept cea mai re­prezentativă personalitate feminină, care s-a remarcat printr-o activitate sus­ţi­nută la nivel european, ne va reprezenta ţara la concursul Femeile Europei 2008. Românca va fi aleasă de un juriu format din jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, perso­na­lităţi din lumea culturală, politică şi economică.  Compania Link Associates, condusă de Corina Vinţan, fostul purtător de cuvînt al MAE, a fost nomina­li­za­tă să organizeze selecţia pentru România.

×
Subiecte în articol: externe