x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Iun 2008   •   00:00
Info

21 iunie 2008:Un avocat militar al apărării a cerut unui judecător de la Guantanamo să contribuie la reabilitarea reputaţiei Statelor Unite prin retragerea acuzaţiilor de tentativă de crimă împotriva unui deţinut afgan care a fost privat de somn 14 zile consecutiv.

AFGANISTAN. Un acord de principiu între SUA şi Rusia pentru înarmarea serviciilor de securitate afgane, care luptă împotriva insurgenţilor talibani, a fost semnat ieri de cele două părţi, informează AFP. “Am furnizat şi în trecut echipamente militare Afganistanului. Acum există o cerere din partea populaţiei afgane pentru a-şi asuma propria securitate”, a declarat Serghei Kisliak, adjunctul mi­nistrului rus de Externe. El a precizat că este posibil ca Rusia să sporească livrările de armament către Afganistan.

 
REABILITARE. Un avocat militar al apărării a cerut unui judecător de la Guantanamo să contribuie la reabilitarea reputaţiei Statelor Unite prin retragerea acuzaţiilor de tentativă de crimă împotriva unui deţinut afgan care a fost privat de somn 14 zile consecutiv. “Aveţi şansa de a restabili o parte din credibilitatea SUA”, a declarat maiorul David Frakt din cadrul forţelor aeriene în faţa unui judecător care conduce un caz de crimă împotriva afganului Mohammed Jawad. Acesta este acuzat de tribunalul de la Guantanamo că a aruncat o grenadă spre o maşină de teren aparţinînd armatei americane la un bazar din Kabul în decembrie 2002, provocînd rănirea a doi militari americani şi a interpretului afgan al acestora.

 
FULARE.
Senatorul democrat candidat la Casa Albă, Barack Obama, a fost nevoit să îşi ceară scuze public pentru ofensa adusă unor femei musulmane, cu care nu a vrut să apară într-o fotografie, pentru că acestea purtau vălul tra­di­ţional. Obama fusese îm­pie­dicat de militanţii democraţi să apară în acea fotografie alături de cele două femei musulmane.

×
Subiecte în articol: externe