x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Iun 2008   •   00:00

26 iunie 2008



NERECUNOSCUT. Deputaţii europeni le-au cerut ieri statelor membre ale UE să nu recunoască puterea din Zimbabwe, dacă preşedintele demisioar, Robert Mugabe, va obţine încă un mandat. Mugabe, care se află la putere din 1980, instaurînd un regim autoritar, l-a determinat prin violenţă pe contracadidatul său să abandoneze cursa prezidenţială.  

PERSIFLAT. Premierul italian, Silvio Berlusconi, le-a stîrnit rîsete de dispreţ sindicaliştilor din turism, cînd i-a criticat pe „judecătorii şi procurorii politizaţi“, numindu-i „metastaze ale democraţiei italiene“ şi spunînd că vor să-l îndepărteze pe el de la putere, cu ajutorul opoziţiei de stînga. Berlu e urmărit de justiţia italiană din anii ’90, în cazuri de corupţie.  

TRAFIC. Trei greci, între care şi un medic, au fost arestaţi, fiind bănuiţi că au făcut trafic internaţional cu rinichi prelevaţi ilegal de la pacienţi indieni săraci. Grecii bolnavi erau trimişi în India de traficanţi, unde li se făcea clandestin transplantul. Deja trei dintre pacienţi au murit după ce au primit rinichi de la indieni.

×
Subiecte în articol: externe