x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Iul 2008   •   00:00

2 iulie 2008:Departamentul de Stat american a criticat declaraţiile unor oficiali din cadrul Pentagonului despre un eventual atac israelian împotriva Iranului

TURCIA. Poliţia turcă a reţinut ieri doi generali în rezervă, un om de afaceri şi un reputat jurnalist, cu cîteva ore înaintea primei audieri într-un proces împotriva partidului de guvernămînt AK, bănuit de activităţi islamiste. Presa turcă susţine că această acţiune ar putea fi legată de o anchetă împotriva unei grupări ultranaţionaliste şi laice, cunoscută ca Ergenekon, acuzată că intenţionează să pregătească o lovitură  împotriva Guvernului. Armata, care a criticat în repetate rînduri Guvernul şi care se consideră apărătorul sistemului laic al Turciei, a dezminţit orice fel de legătură cu gruparea.

 
CLONĂ DE RASĂ. Un cîine, care a salvat oameni de sub dărîmături după atentatele de la World Trade Center de la 11 septembrie 2001 din New York, va fi clonat, a anunţat marţi compania californiană care va efectua operaţia în parteneriat cu un laborator sud-coreean. Trakr, un ciobănesc german, a fost ales de BioArts International drept cîinele “cel mai demn de a fi clonat”.

 
CRITICI. Departamentul de Stat american a criticat declaraţiile unor oficiali din cadrul Pentagonului despre un eventual atac israelian împotriva Iranului. “Nu avem informaţii despre aşa ceva. Este absurd ca unele persoane care nu au nici o dovadă să afirme lucruri doar pentru că ocupă nişte funcţii”, a declarat Tom Casey, purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat.

×
Subiecte în articol: externe