x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Sep 2006   •   00:00
INCENDIU IN SUBMARIN. Doi marinari rusi au murit in urma unui incendiu declansat la bordul unui submarin nuclear aflat in Marea Barents, dar nu exista nici un risc de producere a unor scurgeri radioactive, a anuntat, ieri, Ministerul rus al Apararii, citat de Reuters. Incendiul a izbucnit miercuri seara in compartimentul echipamentelor electrice, intr-o zona aflata departe de reactorul nuclear al submarinului, si a fost stins de echipaj. (Ana Ilie)

INGRIJORARE LA PE. Vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European (PE), Jan Marinus Wiersma, sustine ca este ingrijorat de "isteria" deconspirarii Securitatii din Romania. Intr-un interviu acordat postului Radio France Internationale, Wiersma i-a sfatuit pe politicienii romani "sa fie atenti cu trecutul", pentru ca nu pot trimite la inchisoare toti fostii membri PCR. El a subliniat insa ca Parlamentul European va respecta decizia Romanei si nu este interesat sa demareze vreo ancheta proprie in acest caz. (Irina Cristea)

BLAIR PLEACA. Premierul britanic Tony Blair a anuntat, in cursul vizitei la o scoala, ca se va retrage din fruntea Guvernului in 2007. Potrivit agentiei Reuters, citata de Mediafax, conferinta Partidului Laburist, care va avea loc in septembrie, va fi ultima pentru Blair. Premierul laburist a condus Marea Britanie timp de aproape un deceniu. Popularitatea sa este insa in scadere, iar un secretar de stat si sapte oficiali guvernamentali care au demisionat deja i-au cerut sa se retraga de la guvernare. (Irina Cristea)

MINISTRI FANTANARI. Premierul moldovean Vasile Tarlev i-a obligat pe ministrii din cabinetul sau sa finanteze constructia unei fantani in localitatea lor de bastina pana la 1 octombrie, transmite BASA-press. Potrivit acestuia, urmatoarea astfel de initiativa va viza cimitirele. Discutia despre fantani si cimitire a fost precedata de o serie de observatii adresate ministrilor "nepunctuali". (Ana Ilie)

DICTATURI LONGEVIVE. Organizatia Freedom House a dat publicitatii ieri raportul anual privind cele mai represive regimuri politice din lume. Documentul descrie situatiile abuzive din opt state. Este vorba despre Cuba, Libia, Coreea de Nord, Myanmar, Sudan, Siria, Turkenistan si Uzbekistan. Lista contine si doua regiuni - Cecenia si Tibetul - , a caror populatie este supusa unor intense acte de represiune. (Ana Ilie)

SECRETUL FRATELUI ROGER. La un an dupa ce a fost ucis in propria biserica, secretul Fratelui Roger, apostolul comunitatii crestine, a fost facut public: calugarul protestant din Elvetia, care a fondat comunitatea ecumenica la Taize, in estul Frantei, era, neoficial, catolic de 33 de ani, relateaza The Independent. Fratele Roger, in varsta de 90 de ani, a fost injunghiat mortal in urma cu un an de o femeie din Romania care avea probleme psihice. Toate acestea nu au fost facute publice, pentru ca Fratele Roger nu voia sa distruga realizarile sale ecumenice de la Taize. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe