x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

03 Iul 2008   •   00:00

3 iulie 2008



SCUT. Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a declarat că Lituania va analiza posibilitatea de a găzdui baza antirachetă a SUA, dacă se va renunţa la înţelegerea cu Polonia. "Preferăm să ajungem la o înţelegere cu polonezii. Dar o planificare prudentă cere să avem un plan de rezervă, (...) iar Lituania ar reprezenta o alternativă bună", a precizat purtătorul de cuvînt al Pentagonului, Geoff Morrell. Lituania, fostă republică sovietică, a aderat la UE şi NATO în 2004.

INTERCEPTĂRI. Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunţat marţi împotriva măsurilor Guvernului britanic de a intercepta convorbirile telefonice, în cadrul unui proces intentat de grupurile pentru apărarea drepturilor omului britanice şi irlandeze. Ministerul britanic al Apărării a înfiinţat un centru în Capenhurst, în comitatul Cheshire, cu ajutorul căruia intercepta simultan peste 10.000 de linii telefonice, adică toate mesajele dintre două companii de telecomunicaţii britanice, în perioada 1990-1997.

STRATEGIE. Senatorul democrat Hillary Clinton a retras toate spoturile critice la adresa fostului său rival, Barack Obama, de pe site-ul său de campanie şi de pe YouTube, lăsîndu-le numai pe cele cordiale. Schimbarea a survenit recent, după ce Obama a completat pentru fosta sa rivală un cec, ajutînd-o să reducă din datoriile acumulate în perioada campaniei.

×
Subiecte în articol: externe