x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Irina Cristea    |    07 Iul 2008   •   00:00

7 iulie 2008:Peste 600 de locuinţe au fost avariate de seria de explozii produse joi la un depozit militar situat în cartierul Celopecene, de la periferia capitalei bulgare, dar autorităţile nu au încheiat încă procesul de evaluare


PAGUBE.:Bulgarii fac bilanţul material al exploziilor
Peste 600 de locuinţe au fost avariate de seria de explozii produse joi la un depozit militar situat în cartierul Celopecene, de la periferia capitalei bulgare, dar autorităţile nu au încheiat încă procesul de evaluare, informează Novinite.com. Majoritatea caselor din zonă au ferestrele sparte, iar pereţii sînt găuriţi. Guvernul de la Sofia a anunţat că va acoperi toate pagubele produse de explozii imediat ce procesul de evaluare se încheie.

 
PROMISIUNI:Bush, somat de Medvedev
Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, îi va cere omologului său american, George Bush, la întîlnirea de la summitului G8, organizat la Toyako, în insula japoneză Hokkaido, să pună în aplicare promisiunile privind scutul antirachetă pentru a atenua preocupările Moscovei, a sugerat un consilier de la Kremlin, Serghei Prihodko, citat de AFP. Medvedev va aborda, de asemenea, problema tratatului de reducere a numărului de arme strategice (START) pe care Rusia speră să îl încheie înainte de încheierea mandatului preşedintelui Bush, în ianuarie 2009. Tratatul START, care limitează arsenalul nuclear al celor două ţări, în special numărul rachetelor intercontinentale, expiră la sfîrşitul anului 2009. Rusia doreşte un nou acord cu caracter coercitiv, în timp ce Washingtonul pledează pentru un tratat mai puţin formal. Medvedev va aborda, de asemenea, problema armelor convenţionale în Europa, după ce Moscova a suspendat aplicarea prevederilor Tratatului Forţelor Convenţionale în Europa (FCE), şi a proiectului de extindere a NATO prin integrarea Ucrainei şi Georgiei.

 
AMPRENTE:Suspecţi de terorism cu cazier în SUA
Autorităţile americane au descoperit că sute de insurgenţi, deţinuţi şi cetăţeni de rînd cărora li s-au luat amprentele digitale în Afganistan, Irak, Cornul Africii şi alte regiuni au cazier judiciar în SUA, potrivit unor surse de la  FBI şi din armata americană, scrie The Washington Post în ediţia electronică. “Am fost suprins de numărul mare”, a declarat Frances Fragos Townsend, consultant în domeniul securităţii şi fost consilier la Casa Albă pentru securitate internă. “Cifra mi-a sugerat că ne poate oferi o imagine mai amplă despre relaţia dintre persoanele care luptă împotriva forţelor americane în teatrele de operaţiuni şi posibilele celule sau reţele de sprijin din Statele Unite”, a adăugat ea. Luarea amprentelor deţinuţilor din străinătate a început imediat după atentatele de la 11 septembrie 2001.

×
Subiecte în articol: externe