x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Iul 2008   •   00:00

8 iulie 2008



SOFIA. Exploziile produse la un depozit militar din Sofia au fost provocate deliberat pentru a acoperi afaceri ilegale în valoare de 90 de milioane de leva (circa 46 de milioane de euro), au dezvăluit surse din serviciile de informaţii, citate de Standart, preluat de Mediafax. Doi oameni de afaceri au cîştigat, cu ajutorul unor oficiali corupţi, majoritatea contractelor de recondiţionare a muniţiei învechite.

DIFEREND. Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a avertizat luni pe omologul său american, George W. Bush, că instalarea de elemente din cadrul scutului antirachetă în Lituania este "inacceptabilă", relatează Mediafax. Un expert din cadrul Departamentului de Stat s-a deplasat discret în Lituania în luna iunie pentru a aprecia dacă Vilnius este de acord cu instalarea scutului.

BELGRAD. Noul guvern al Serbiei se va concentra pe aderarea la UE, pe consolidarea economiei naţionale şi păstrarea regiunii Kosovo ca parte a Serbiei, a declarat luni premierul desemnat Mirko Cvetkovici, relatează Mediafax. Cvetkovici a subliniat că Guvernul său urmăreşte o creştere de şapte procente a PIB şi consolidarea relaţiilor economice atît cu Occidentul, cît şi cu Orientul.

SPERANŢE. Siria este pregătită să întrerupă relaţiile cu Iranul dacă primeşte sprijin financiar şi militar din partea SUA, a dezvăluit un fost diplomat israelian implicat în negocierile de pace neoficiale.

×
Subiecte în articol: externe