x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Sep 2006   •   00:00
INCHISORI CIA. Presedintele american George Bush a recunoscut ieri pentru prima data ca CIA a folosit inchisori secrete in afara granitelor SUA, pentru a retine si interoga suspectii de terorism, relateaza CNN. Bush a mai adaugat, in discursul tinut la Casa Alba, ca locatiile inchisorilor vor ramane secrete in continuare. In acest scandal a fost mentionata si Romania, despre care s-a spus ca ar fi gazduit astfel de inchisori, insa acuzatiile nu au fost dovedite.

ACCIDENTATI IN BULGARIA. Doi romani au fost spitalizati in orasul Pleven, din Bulgaria, in urma unui accident de masina petrecut in noaptea de marti spre miercuri, relateaza Darik News, citat de Mediafax. Este vorba despre un barbat si o femeie care se indreptau spre orasul Ruse. In urma accidentului, piciorul femeii a fost zdrobit, iar soferul si-a fracturat piciorul. Politia investigheaza cauzele accidentului. (Irina Cristea)

S-AU DECIS. Ministrul maghiar al Muncii, Peter Kiss, a anuntat ca Ungaria isi va exercita dreptul de a limita pentru doi ani accesul pe piata interna a muncii pentru romani si bulgari. Potrivit lui Kiss, citat de agentia maghiara de presa MTI, va fi restrictionat accesul muncitorilor care isi cauta singuri de lucru, in timp ce companiile vor avea dreptul sa angajeze romani si bulgari in sectoarele economice unde oferta de mana de lucru este mica. (Irina Cristea)

DELOCALIZARE. Intentia grupului Pirelli de a muta o unitate de productie din Italia in Romania a dus la cresterea tensiunilor in randul muncitorilor italieni. Speriati ca isi vor pierde posturile in urma delocalizarii productiei, angajatii fabricii Pirelli din orasul toscan Figline Valdarno au cerut interventia autoritatilor locale. Pirelli intentioneaza sa deschida la Slatina una dintre cele mai mari capacitati de productie din Europa. (Elena Stan)

ATACATOR ARESTAT. Politia irakiana a arestat in urma cu cateva zile un insurgent pe nume Ryad Hussein al Khafaji, care a recunoscut ca a luat parte la atentatul din aprilie de la Nassiriya, in urma caruia au murit patru militari italieni si caporalul roman Bogdan Hancu, potrivit Il Giornale. Potrivit cotidianului, barbatul ar fi marturisit ca a amplasat personal dispozitivul explozibil care i-a ucis pe loc pe caporalul roman din compania de Politie Militara si pe alti trei militari italieni aflati alaturi de el in misiune de patrulare.

ACCIDENT RUTIER. Patru persoane au murit si alte 42 au fost ranite, zece aflandu-se in stare grava in urma unui accident rutier provocat de un autocar cu turisti rusi, care a avut loc in apropiere de Senlis, in nordul Frantei, scrie AFP. Vehiculul, inmatriculat in Polonia, se indrepta spre Paris, in momentul in care a lovit un camion incarcat cu moloz. Doua rusoaice si doi soferi polonezi au murit in urma accidentului.

PARERI DE RAU. Coreea de Nord recunoaste ca a comis o eroare cand a efectuat, la inceputul lunii iulie, cele sapte teste cu rachete si a fost surprinsa de valul de condamnari provocat de acestea, a declarat ieri un deputat sud-coreean, citand un raport intern al regimului de la Phenian, relateaza AFP. "Autoritatile Coreei de Nord au ajuns la concluzia ca testele cu rachete au fost o eroare", a declarat Choi Jae-cheon.
×
Subiecte în articol: externe urmă