x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Iul 2008   •   00:00

DROGURI DE... TALC. Sindicatul Unit al Poliţiei (SUP) din Sevilia a anunţat că aproape 100 de kilograme de cocaină, depozitată la comisariatul din oraş, au fost furate treptat şi înlocuite cu pudră de talc.



DROGURI DE... TALC. Sindicatul Unit al Poliţiei (SUP) din Sevilia a anunţat că aproape 100 de kilograme de cocaină, depozitată la comisariatul din oraş, au fost furate treptat şi înlocuite cu pudră de talc. Valoarea drogurilor furate, care reprezintă 95 la sută din cocaina capturată de poliţişti, "ar putea ajunge la cinci milioane de euro pe piaţa neagră", a spus Manuel Espino, secretarul general al SUP, citat de AFP. Toate indiciile arată că hoţii sînt, cel mai probabil, persoane care mergeau des la comisariat, aceştia putînd fi chiar agenţi de poliţie. Potrivit El Pais, cheile au fost păzite în permanenţă de şeful unităţii speciale "împotriva delincvenţei şi crimei organizate" din Sevilia, iar cîteodată acestea erau folosite şi de subordonaţi.

AJUTOARE. Comisia Europeană a propus alocarea unui miliard de euro pentru fermierii din Africa, din fondurile UE pentru agricultură care nu au fost cheltuite, pentru a compensa creşterea preţurilor alimentelor, informează Reuters. Din această sumă, 750 de milioane de euro sînt prevăzute pentru 2008, iar restul pentru 2009. Fondurile alocate pentru acest an vor fi furnizate retroactiv, de la începutul anului viitor. Cel puţin opt state membre, printre care Marea Britanie, Suedia şi Olanda, au contestat legalitatea programului, dar nu şi obiectivul acestuia.

ARME. Poliţiştii greci au confiscat 30 de puşti Kalashnikov în nordul Cretei şi au arestat un bărbat într-un raid organizat într-un sat izolat din nordul insulei, parte a unei operaţiuni de distrugere a plantaţiilor de cannabis de pe insula turistică, potrivit Reuters. Armele au fost găsite în satul Geropotamos, la 20 de kilometri de staţiunea Rethymno. Operaţiunea a urmat unui conflict armat între poliţişti şi traficanţii de droguri, în noiembrie, în satul Zoniana, în care trei ofiţeri au fost răniţi. Insula are una din cele mai ridicate rate de posesie de arme de foc din ţară.

AŞTEPTARE. Polonia continuă să aştepte un răspuns din partea Statelor Unite la cererea sa de garanţii de securitate în schimbul acordului privind instalarea, pe teritoriul polonez, a elementelor scutului american antirachetă, precizează MAE polonez, citat de AFP. Considerînd drept "insuficiente" răspunsurile Statelor Unite la îngrijorările sale privid  amplasarea acestui scut, premierul polonez Donald Tusk ceruse prezenţa permanentă în Polonia a sistemelor de apărare antiaeriană de tip Patriot.

PAŞNICI. Autorităţile georgiene respectă acordul de încetare a focului şi nu intenţionează să recurgă la forţă în vederea rezolvării conflictelor, a declarat preşedintele georgian Mihail Sakaaşvili, citat de AFP. Declaraţia lui  intervine în urma propunerilor liderilor din Abhazia şi Oseţia de Sud de a semna noi acorduri de neagresiune în zonele de conflict.

×
Subiecte în articol: externe