x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Iul 2008   •   00:00

BAZĂ. Construirea unei baze americane permanente în România este prevăzută să se încheie anul viitor, a declarat George Bostick, adjunctul comandantului Joint Task Force-East, care asigură suportul logistic, a relatat Stars and Stripes în ediţia electronică. Baza va avea o capacitate de 1.700 de persoane.



BAZĂ. Construirea unei baze americane permanente în România este prevăzută să se încheie anul viitor, a declarat George Bostick, adjunctul comandantului Joint Task Force-East, care asigură suportul logistic, a relatat Stars and Stripes în ediţia electronică. Baza va avea o capacitate de 1.700 de persoane. Lucrările pentru o bază similară cu o capacitate de 2.500 de persoane în Bulgaria vor începe în această iarnă, a precizat Bostick. El a precizat că baza permanentă din România va fi în apropiere de baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, pe locul fostului sediu al Brigăzii 34 Mecanizate a Armatei române. Baza din Bulgaria va fi la Novo Selo.

REŢEA. Hoţi din România, specializaţi în furtul de pe carduri, au ajuns şi în Israel, unde au dat deja atacul, a relatat Rador citînd RRA. Poliţia israeliană a arestat un grup de cinci persoane din România implicate într-o afacere de furt cu carduri. Presa de la Ierusalim a relatat că cei cinci, femei şi bărbaţi, fac parte dintr-o reţea internaţională care a obţinut codurile PIN ale unor cărţi de credit emise de bănci din Marea Britanie. Ei au folosit bancomate din Israel pentru a extrage importante sume de bani. Poliţia bănuieşte că aceştia sînt doar executanţi.

PERCHEZIŢIE.
Un român şi soţia sa iugoslavă, care au imigrat în SUA acum 50 de ani dintr-o tabără de refugiaţi din Austria, au fost percheziţionaţi la domiciliu de agenţii de imigraţie, o echipă de genişti, poliţişti şi FBI, fără ca autorităţile să dezvăluie motivul, a informat Northfield News citat de Mediafax. Tim Counts, purtător de cuvînt al Agenţiei pentru Imigraţii şi Vămi (ICE), a spus că percheziţia care a avut loc miercuri dimineaţă este parte a unei anchete în curs. În momentul în care o vecină l-a întrebat pe unul din ofiţeri dacă au găsit un laborator de amfetamine, acesta i-a răspuns: "Este mult mai grav de atît". Ernst şi Ida Luposchainsky şi fiul lor, de 55 de ani, Ernst III, se află în arest la domiciliu, păziţi de agenţii federali care nu permit nimănui să ia legătura cu ei.
    
ANONIM. Serviciile secrete sîrbe au ajuns pe urmele lui Radovan Karadzici după primirea unui apel telefonic anonim, iar fostul lider al sîrbilor din Bosnia a fost filat timp de şase săptămîni înainte de a fi arestat, scrie cotidianul Blic în ediţia de ieri, a transmis AFP. Potrivit cotidianului, care citează sursă anonimă, o persoană care a refuzat să îşi dezvăluie identitatea a atras atenţia serviciilor secrete sîrbe BIA cu privire la un doctor în medicină alternativă: "Verificaţi, vocea sa seamănă mult cu cea a lui Karadzici!". Fostul lider politic al sîrbilor din Bosnia, inculpat din 1995 pentru genocid de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) de la Haga, a fost arestat lunea trecută la Belgrad. În cei 13 ani de fugă, Radovan Karadzici s-a ascuns cîteva luni, în 2006 şi 2007, şi la Viena, unde ducea o viaţă regulată, a scris citidianul Österreich, citat de AFP. Se trezea zilnic la ora opt, lua un mic dejun frugal în cameră, apoi pleca pentru a reveni pe la ora 19:00-20:00. Mergea la biserica ortodoxă în fiecare duminică. La Viena se prezenta drept vindecătorul Pera. La 4 mai 2007 la adresa din Viena, poliţia care cerceta o crimă l-a interogat fără să ştie cine este. Karadzici s-a prezentat anchetatorilor vienezi drept Petar Glumac, cetăţean croat. Karadzici este considerat erou de naţionaliştii sîrbi, iar preşedintele sîrb proeuropean, Boris Tadici, a primit mai multe mesaje de ameninţare după arestarea sa.    
    
SPÎNZURĂRI. Autorităţile iraniene au spînzurat ieri 39 de traficanţi de droguri, ucigaşi şi violatori, prin acest număr record dorind să îşi demonstreze voinţa de a lupta împotriva criminalităţii, în creştere constantă în ultimii ani. Potrivit AFP, execuţiile au avut loc într-o închisoare situată la nord de capitala Teheran. Este cel mai mare număr de execuţii într-o singură zi din ultimii ani.

×
Subiecte în articol: externe