x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Irina Cristea    |    05 Sep 2006   •   00:00
IORDANIA - Turisti impuscati
Un grup de turisti straini care vizita un amfiteatru roman din centrul capitalei iordaniene Amman a fost tinta tirului lansat de un iordanian. "Am vazut pe cineva ca scoate un pistol din buzunar si incepe sa strige «Allah e cel mai mare» si sa traga cu arma de mai multe ori", a declarat un martor. Un turist britanic a fost ucis si sase persoane au fost ranite. Autoritatile l-au retinut pe atacator si au securizat zona (foto).

TURCIA - Bomba la cafenea
O cafenea din sud-estul Turciei a fost vizata duminica seara de un atac cu bomba. Atentatul s-a soldat cu moartea a doua persoane, intre care un agent de politie, si ranirea altor noua, relateaza Reuters, preluat de Mediafax. Bomba fusese amplasata intr-un cos de gunoi. Incidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri cu bomba produse in Turcia in ultima saptamana si soldate in total cu moartea a cinci persoane.

CRIZA ENERGETICA - Polonia se ajuta cu SUA
Guvernul polonez va incerca sa isi reduca dependenta energetica de Rusia apeland la SUA. Potrivit Reuters, preluat de Mediafax, Polonia va cere sprijinul americanilor in aceasta delicata disputa, la schimb cu acordul pe care si-l va da pentru amplasarea pe teritoriul sau a unei baze a sistemului de aparare antiracheta american. Polonia spera ca Washingtonul va sustine proiectul de construire a unei conducte de gaze care sa traverseze Marea Caspica, asigurand legatura directa intre exploatarile din Kazahstan si Turkmenistan si pietele occidentale.

MAREA BRITANIE - Inca o "perla" Standardul educational
din scolile din Marea Britanie va scadea dupa sosirea "la liber" a imigrantilor romani. Aceasta este ultima "perla" aparuta in presa din Regat. "Este inevitabil ca, atunci cand profesorul se afla in fata multor elevi care nu vorbesc engleza, sa nu se mai poata concentra asupra educatiei copiilor vorbitori de limba engleza", a spus un fost inspector scolar. Statisticile arata ca romanii care muncesc in strainatate obisnuiesc sa isi lase copiii in tara.

×
Subiecte în articol: externe