x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Aug 2006   •   00:00
DE ZIUA LUI, IN CAPTIVITATE. Gilad Shalit, caporalul israelian rapit in Gaza, a implinit ieri 20 de ani. Prietenii si camarazii din armata s-au adunat acasa la parintii sai, apoi s-au deplasat pana in zona unde unde soldatul a fost vazut ultima data, la 25 iunie. Tatal lui Gilad a lansat cateva sute de baloane in aer in speranta ca fiul sau le va vedea si isi va da seama ca cei apropiati ii sunt alaturi, cel putin sufleteste.

FOC LA LONDRA. Un incendiu de proportii a izbucnit ieri dupa-amiaza in centrul Londrei, in apropierea sediului Academiei Regale de Arta si langa Piccadilly Circus, relateaza AFP. Incendiul, care a degajat nori de fum vizibili deasupra capitalei britanice, a izbucnit intr-o cladire de trei etaje, al carei acoperis a fost avariat grav de flacari. Academia Regala de Arta nu a fost avariata. Cauza incendiului nu este cunoscuta.

LUSTRATIE LA SOFIA. Parlamentul bulgar a decis deschiderea definitiva a arhivelor serviciilor secrete comuniste, relateza AFP. Urmeaza sa fie date publicitatii numele agentilor si ale colaboratorilor serviciilor de spionaj si contraspionaj civil si militar din perioada comunista, care ocupa in prezent posturi de responsabilitate in politica, administratie, presa, magistratura si invatamantul universitar.

NU SE TEME. Presedintele iranian, Mahmud Ahmadineajd, crede ca este "putin probabil" ca membrii Consiliului de Securitate al ONU sa ia masuri impotriva Teheranului din pricina programului nuclear iranian. "Cred ca momentul folosirii ca instrument a Consiliului de Securitate a trecut si cred ca e putin probabil ca marile puteri sa vrea sa il foloseasca", a spus Ahmadinejad, citat de AFP.

TRATATIVE. Ratificarea de catre Germania a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana va fi una dintre pricipalele teme ale convorbirilor dintre ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, si ministrul de stat pentru afaceri europene in Ministerul Federal German al Afacerilor Externe, Günter Gloser. Oficialul german se afla in Romania pentru o vizita de doua zile pentru a se informa cu privire la stadiul pregatirilor in vederea aderarii. Germania preia presedintia UE de la 1 ianuarie 2007.

×
Subiecte în articol: externe